Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell představuje BT klávesnici a BT GPS pro Aximy

22.7.2004, Petr Hájek, článek
Dell představuje BT klávesnici a BT GPS pro Aximy
Nějaký čas po uvedení posledních modelů Pocket PC řady Dell Axim vybavených Bluetoothem se společnost Dell rozhodla nabídnout i patřičné Bluetooth příslušenství - dnes se podíváme na 2 kusy, které se již brzy začnou prodávat, a to modrozubý navigační systém Dell GPS a klávesnici Dell executive keyboard.
Dell Bluetooth GPS

Navigační systém Dellu typu GPS zahrnuje samozřejmě jednak vlastní GPS přijímač komunikující s handheldem skrze Bluetooth a dodáván je i adaptér do zapalovače. Přibalen bude software pro vizuální i hlasovou navigaci ("...teď doleva a po 300 m opět doleva..."). Konkrétně mapy USA mají být od Navtequ a mimo tradiční navigační síť ulic soft poradí i kde hledat nejbližší pumpu, restauraci či opravnu.

Cena GPS bude 249 USD. Jsme zvědaví, zda se GPS objeví i u nás a pochopitelně jaké budou přibaleny základní mapy.

Dell executive keyboard

Dell executive keyboard je v podstatě přeznačkovaná Think Outside Stowaway Wireless Keyboard, která s PDA komunikuje stejným způsobem jako výše uvedená GPS. Do stojánku pro PDA půjde přístroj zasadit jak v obvyklém portrétovém, tak i (s příchodem Windows Mobile 2003 Second Edition představeném) krajinkovém módu.

Jelikož Dell Axim X30 umí používat zároveň Bluetooth i Wi-Fi, uživatel bude moci například pohodlně pracovat s emaily na BT klávesnici a pak je hned odeslat přes Wi-Fi síť.

Klávesnice bude k dostání za 99 USD.






Zdroj: infoSync