reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell rozšiřuje rodinu notebooků XPS

26.6.2012, Jan Vítek, aktualita
Dell rozšiřuje rodinu notebooků XPS
Společnost Dell oznámila, že si připravila nové modely notebooků XPS 14 a XPS 15, které mají designově navázat na ultrabook XPS 13. Nový XPS 14 má poskytnout především dlouhou výdrž na baterie a dobrou konektivitu, zatímco XPS 15 zase výkonnou...
Společnost Dell oznámila, že si připravila nové modely notebooků XPS 14 a XPS 15, které mají designově navázat na ultrabook XPS 13. Nový XPS 14 má poskytnout především dlouhou výdrž na baterie a dobrou konektivitu, zatímco XPS 15 zase výkonnou grafiku a kvalitní displej. Oba jsou pak opatřeny odolnými skleněnými kryty displejů Corning Gorilla Glass a využívají dle očekávání nejnovější procesory Intel Ivy Bridge s Intel Rapid Start, Smart Response a Smart Connect.





Dell XPS 14 je tedy určen spíše pro uživatele hledající mobilitu a přijde ve dvou hlavních konfiguracích. Nabídne tenké 20,7mm tlusté hliníkové tělo, jasný displej (400 nit) s rozlišením HD+ (1600 x 900) rozprostírající se od okraje k okraji, podsvícenou klávesnici a volitelně samostatnou grafiku s vyšším výkonem než u integrované. Tento notebook je také schopen pracovat až 11 hodin na jedno nabití, nabídne 500GB disk i s kartou mSATA s 32 GB NAND Flash. Onou druhou verzí bude XPS 14 vybavený mobilním širokopásmovým připojením s využitím služby Dell NetReady.

Dell XPS 15 využije také naprůměrně jasný displej, neupřesněnou grafickou kartu od firmy NVIDIA, až 1 TB na pevném disku a 32 až 128GB mSATA SSD. Stejně jako MacBook Pro je i hlavní část těla XPS 15 vytvořena z jednoho kusu hliníku, kam se vešla také slotová mechanika Blu-ray.

Co se týče cen, pak Dell XPS 14 startuje na 1099 USD a XPS 15 na 1299 USD. Oba mají být již dnes k dispozici v USA a vybraných zemích světa.

Zdroj: TZ Dell
reklama