reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell uvádí dva nové výkonné notebooky řady Studio XPS

22.1.2009, Jan Vítek, aktualita
Dell uvádí dva nové výkonné notebooky řady Studio XPS
Společnost Dell se pochlubila se svými dvěma novými modely notebooků Studio XPS 13 a Studio XPS 16. Ty mají mezi ostatními modely Studio vynikat především svým výkonem, což je naznačeno právě značkou XPS. Nabízí ale také nový design s využitím...
Společnost Dell se pochlubila se svými dvěma novými modely notebooků Studio XPS 13 a Studio XPS 16. Ty mají mezi ostatními modely Studio vynikat především svým výkonem, což je naznačeno právě značkou XPS. Nabízí ale také nový design s využitím kůže, lesklého černého povrchu a prvků z eloxovaného hliníku.


Studio XPS 16

Studio XPS 16 nabízí dále 16" displej s Full HD rozlišením a 7W zvuk standardu Dolby 5.1, takže je jasné, že půjde o notebook určený pro multimédia. Základem je zde technologie Intel Centrino 2 a tu doplňuje grafická karta s jádrem ATI Mobility Radeon HD 3670 s vlastní 512MB pamětí. Volitelně si můžeme k notebooku přidat také Blu-ray mechaniku, což je k takové sestavě více než příhodné. A co se týče displeje, pak ten nabídne jas 300 cd/m2, pozorovací úhel 130 stupňů, odezvu 8 ms a podsvícení pomocí LED.


Studio XPS 13

Studio XPS 13 se vyznačuje především nízkou hmotností 2,2 kg, platformu rovněž od Intelu a čipovou sadu NVIDIA GeForce MCP79MX. K té si můžeme přidat také grafickou kartu NVIDIA GeForce 9500M 256 MB a využít Hybrid SLI. Obě řady notebooků pak nabídnou 2Mpix webkameru s funkcí rozpoznávání obličeje, podsvícenou klávesnici a kapacitní ovladače pro multimédia, USB konektory schopné dodávat energii i při vypnutém notebooku, připravenost na WiMax a GPS a také řadu konektorů, mezi něž patří HDMI, DisplayPort, IEEE 1394a a eSATA.

Cena modelu Studio XPS 13 začíná na 36 100 Kč a Studio XPS 16 na 37 300 Kč bez DPH, včetně dopravy k zákazníkovi a s tříletým NBD servisem na místě u zákazníka.

Zdroj: TZ Dell
reklama