reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell uvádí mechanickou klávesnici Alienware AW410K a herní G5 Desktop 5000

24.6.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Dell uvádí mechanickou klávesnici Alienware AW410K a herní G5 Desktop 5000
Dell rozšířil svou nabídku herních periferií o mechanickou klávesnici Alienware AW410K se spínači Cherry MX Brown. Kromě toho se společnost pochlubila novou verzi svého tower PC G5 Desktop 5000, která využívá 10. generaci procesorů Intel Core.
Monitory nejsou jedinou novinkou, kterou si Dell tento týden připravil pro hráče. Pod značkou Alienware byla oznámena mechanická klávesnice AW410K, která používá spínače Cherry MX Brown. Proti lineárním spínačům Cherry MX Red, které najdeme ve většině ostatních mechanik od Alienware, se vyznačují hmatovou odezvou. Odpor při stisku činí 55 g (tedy o 10 g více ve srovnání s verzí Red), zatímco zdvih klávesy zůstal na 4 mm. V případě životnosti spínače potom výrobce uvádí 100 milionů stisknutí. Ke změně hlasitosti slouží samostatné klávesy, ale další možnosti ovládání multimédií (např. pozastavení nebo přepnutí na jinou skladbu) už obstarávají funkční klávesy.
 
 
Nechybí ani možnost vytvořit pomocí dodávaného softwaru makra pro vybrané klávesy. V případě RGB podsvícení lze dokonce nastavit každou klávesu zvlášť, takže si při vytváření efektů můžete vyhrát dosytosti. Sklon klávesnice je možné přizpůsobit ve třech polohách pomocí nožiček na zadní straně. Volný port USB umožňuje připojení myši nebo třeba dobíjení smartphonu. Mechanická klávesnice Alienware AW410K vstoupí na trh začátkem srpna, Zatím byla oznámena pouze americká cena, která činí 129 dolarů (3 000 Kč bez DPH).
 
 
Bez herního počítače by vám ovšem herní klávesnice byla k ničemu, proto Dell představil také novou generací stroje G5 Desktop 5000. Jedná se o kompaktní tower PC, které nabízí snadnou možnost opravy nebo upgradu komponentů – boční panel lze otevřít po odstranění dvou šroubů. Po designové stránce se toho tolik nezměnilo, což ovšem nemusí být nutně na škodu. zajímavě navrženou přední stranu doplňuje pruh RGB podsvícení, které nesmí chybět v žádném herním PC. Pokud si rádi prohlížíte komponenty uvnitř počítače, ocení volitelný průhledný boční panel.
 
 
Právě uvnitř se odehrály hlavní změny, které přináší aktualizovaný model. V první řadě se jedná o 10. generaci procesorů Intel Core, která zahrnuje plejádu variant od čtyřjádra Core i3-10100 až po osmijádro Core i9-10900K. V případě grafické karty se laťka posunula až k Nvidia GeForce RTX 2070 Super s 8GB pamětí GDDR6 (dosud byla maximem GeForce RTX 2060). I tentokrát si na své přijdou fanoušci AMD, pro které si Dell připravil konfigurace s kartou Radeon RX 5600 disponující 6GB pamětí GDDR6.
 
Počítač lze osadit až 64GB operační pamětí DDR4 a jedním nebo dvěma disky s možností rozšíření pomocí dalších volných slotů. Nabídka konektorů nijak významně nepřekvapí. Na předním panelu se nachází port USB 3.1 Type-C, ale chybí Thunderbolt. Dell G5 Desktop 5000 se začne prodávat 9. července v USA za cenu do 749 dolarů (17 600 Kč bez DPH), dostupnost v Evropě zatím nebyla upřesněna.
 
Zdroj: Notebookcheck.com (1, 2)


reklama