reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

DFI a desky P45-T2RS, Foxconn má G45 s CrossFire

8.6.2008, Pavel Boček, aktualita
DFI a desky P45-T2RS, Foxconn má G45 s CrossFire
Společnost DFI na veletrhu Computex předvedla tři nové modely základních desek LANParty s čipovou sadou Intel P45, všechny pojmenované P45-T2RS. Liší se jen dvěma písmenky před názvem - UT, DK či JR (junior). Základem všeho je zeleno-žlutá...
Společnost DFI na veletrhu Computex předvedla tři nové modely základních desek LANParty s čipovou sadou Intel P45, všechny pojmenované P45-T2RS. Liší se jen dvěma písmenky před názvem - UT, DK či JR (junior). Základem všeho je zeleno-žlutá LANParty UT P45-T2RS, která se takřka neliší od P35-T2R; ve třech slotech PCIe 2.0 x16 lze provozovat grafické karty AMD v režimu CrossFireX s osmi PCIe linkami na slot. Sadu rozšiřujících slotů doplňuje jeden PCIe x1 a tři PCI.



Deska obsáhne čtyř paměti DDR2-1066, disky lze připojit k šesti SATA-300 konektorům (s podporou RAID 0, 1, 0+1 a 5) vyvedeným z jižního můstku a ke dvěma SATA-300 či jednomu UATA-133 z řadiče JMicron. USB 2.0 konektorů nabízí šest na I/O panelu a šest pomocí bracketů, FireWire 1 + 1. Integrována bude duální gigabitová síťová karta a osmikanálová zvuková akrta. Chlazení zůstává také stejné, jednotlivé pasivní chladiče jsou spojeny pomocí heatpipe a v oblasti VRM se dá přidat další pasivní chladič s jednou heatpipe.



Verze LANParty DK P45-T2RS je vyvedena v kombinaci oranžové a žluté postrádá jeden PCIe x16 slot a jeden PCI byl zaměněn za PCIe x1. Chybí také dva SATA-300 konektory, integrovaná je pouze jedna gigabitová síťová karta. Změnilo se i chlazení, pasivní chladič na jižním můstku již není spojen se zbývající částí, naopak heatpipe ze severního můstku spojené s VRM obepínají patici procesoru a trochu zhoršují manipulaci s jeho chladičem.



Konečně LANParty JR P45-T2RS je nejzákladnější model, který oproti verzi DK postrádá ještě jeden další slot PCIe x16, odebrán byl také jeden PCIe x1. Vyvedena je totiž ve formátu Mini-ATX, proto je VRM procesoru na jednom místěš s větším chladičem, opět spojeným heatpipe s pasivním chladičem severního můstku; zejména kvůli němu je v okolí procesoru ještě méně místa než u DK.



Se svou novou deskou v kombinaci oranžové a černé se představil i Foxconn, který předvedl model s čipovou sadou Intel G45, obsahující integrovanou grafickou kartu GMA X4500 HD s výstupy DVI a HDMI. Lze ji však nahradit dvěma kartami AMD v režimu CrossFire, ovšem opět pouze s osmi PCIe 2.0 linkami na slot. Kromě toho se na desce nachází dva sloty PCIe x1 a dva PCI.

Model z řady Digital Life, nazvaný Concerto, pojme ovšem pouze paměti DDR3, na druhou stranu kromě šesti SATA-300 konektorů nabízí i dva eSATA, šest USB 2.0 a dva FireWire 400, PS/2 je ovšem jen jeden. Integrovaná je opět osmikanálová zvuková karta (s výstupem S/PDIF) a gigabitová síťová karta. Prostor kolem patice procesoru opět z velké části vyplňují chladící radiátory, jako bonus má deska tlačítka pro vypnutí, restart a vymazání CMOS přímo na sobě.

Zdroj: Fudzilla (1, 2)
reklama