Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

DFI: AMD u čipů Venice a San Diego změnilo několik pinů

15.3.2005, Eagle , aktualita
DFI: AMD u čipů Venice a San Diego změnilo několik pinů
Na diskuzním fóru DFI-Street sloužícímu k oficiální podpoře majitelům základních desek DFI se dnes objevilo prohlášení od techniků k věci nekompatibility základních desek s novými procesory Venice a San Diego: "AMD changed some of the pin...
Na diskuzním fóru DFI-Street sloužícímu k oficiální podpoře majitelům základních desek DFI se dnes objevilo prohlášení od techniků k věci nekompatibility základních desek s novými procesory Venice a San Diego:

"AMD changed some of the pin functions on the cpu. As Rgone has just posted with a reply from Taiwan, at this time the NF4 boards work with the E revision A64 cpu as long as you are using the 3/10 bios."

Vypadá to tedy, že skutečně nové procesory nemusí v některých současných základních deskách spolehlivě fungovat z toho důvodu, že AMD změnilo význam některých pinů. Jen připomenu, že podobné změny v minulosti způsobily mnoha výrobcům závažné problémy - například legendární Abit KT7A kvůli tomuto problému nepodporoval Athlon XP.
nForce 4 od DFI je na tom ale podle všeho dobře, inžinýři testují vzorek Athlonu 64 3000+ s jádrem Venice a s novým BIOSem datovaným k 10. březnu 2005 problémy zatím nejsou. Otázkou samozřejmě je, zda se něco nezměnilo až po dodání těchto vzorků, před nějakou dobou prosáklé informace o brzkém příchodu Athlonu 64 4200+ se zakládaly na testu staršího vzorku jádra San Diego (CPUID 20F70) - do prodeje však půjde revize novější (CPUID 20F71).