reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
9.8.2021, Jan Vítek, aktualita
RC modeláři mají důvod k radosti, neboť někteří prodejci a doručovatelské firmy začínají v poslední době zjišťovat, že využití létajících dronů pro masové dopravování zboží k zákazníkům nemusí být dobrý nápad. 
DarkRichelieu (1230) | 10.8.20217:16
To že jsou manažeři dost často odtržení od reality, není zase až tak vzácný jev, ba naopak. Dle mého bude technický problém v chybějícím UI. Sice se to dokáže pohybovat podle GPS, ale vůbec o tom nepřemýšlí a ještě dlouho nebude.
Momentálně je nejschůdnejší řešení jen ho poslat na souřadnice a přistání by koordinoval operátor, stejně tak to vidím v dálkové dopravě, kdy by už řidič neseděl v kabině, ale někde v obýváku.
Odpovědět0  0
Eskymak (1057) | 10.8.20219:50
Nevím co by bylo za problém v odlehlejších oblastech ­(vesnice­) zřidit nějaké pickup pointy. Prostě malý heliport, kam by si člověk pro balíček došel. Dovolil bych i lidem, kteří často přijímají­/odesílají si zřídit svůj vlastní ­"heliport­", třeba na svém parkovacím staní nebo na zahradě.

Takovýto způsob doručování se dá mnohem snáze automatizovat, protože už nelítáte do neznáma, ale lítáte do pevně danných a předem schválených bodů.

Doručovat dronem na základě nějaké poštovní adresy a pak hledat místo na přistání je hloupost.


A co se týče dálkového řízení, tak ať to buď řidí automat, nebo ať si v tom ten operátor sedí. Právě ­"operátoři­" z povolání mi přijdou často jako to nejhorší, co můžete na cestě potkat...
Odpovědět0  0
Budman (251) | 10.8.202115:02
Já myslím, že největší problém na který narazili je praktičnost a rentabilita ­- vezměte si jaké jsou výkony dronů a jejich nosnost v kombinaci s doletem, tam není moc prostoru pro převážení nákladu a měnit nebo dobíjet baterie po každém vzletu také není nic moc. Jakákoliv porucha za letu vám ten dron prakticky sešrotuje a ještě musíte mít štěstí, aby to na někoho nebo něco nespadlo.
Prostě ten řidič s naloženou dodávkou desítkami balíků bude ještě dlouho tou nej variantou pro obě strany
Odpovědět0  0
Eskymak (1057) | 11.8.20219:04
Bohužel, technologický pokrok zde opět naráží na to, že člověk stále vyjde levněji. Technologie zde má být od toho, aby lidi osvobodila od práce. Bohužel, otroctví stále převládá.
Odpovědět0  0
honza1616 (3625) | 11.8.20211:33
Jen malá vsuvka, ano drony se umějí pohybovat podle GPS, a pak... zde vas opravím, I v terénu se vyhýbat překážkám plně automatický a to nejen ty profesionální ale dokonce i ty uživatelsky dostupné
Jako příklad uvedu drony ktere vás natáčí při jízdě na kole nebo lyžích, zapnete mód sledování a dron za vámi léta ať jedete kdekoliv, treba i po lesní cestě
Odpovědět0  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.