reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
23.7.2020, Milan Šurkala, aktualita
Deepfakes jsou velkou hrozbou pro budoucnost, nicméně tak tomu může být, pokud se dobrá technologie zneužije k nekalým účelům. Disney nic takového snad neplánuje a ukazuje, že náhrada obličejů je dnes už takřka dokonalá.
honza1616 (3636) | 27.7.202015:08
Jestli v nejakem filmu uvidim muj ksich protože ho AI čistě nahodne extrapolovala z dostupnych materialu k učení, zažaluji tvůrci za to ze se me nezaptali na autorská práva
Odpovědět0  0
Docik (104) | 23.7.202023:41
doporučuji youtube kanál Corridor Crew ­- vzali záběr s jedním z prvních 3D full CG obličejů ­(král Škorpion ­- Dwayne Johnson­) a zkusili s Deepfakem ten záběr zlepšit, a dokázali, že to co dalo ještě před pár lety lidem hodně práce ­- dokáže dnes udělat lépe parta kluků co se zabývá CG.
Nedivím se, že na tom Diesny zapracovala když viděla srovnání Deepfake a jejich full CG princezny Lei ­(carrie Fisher­) v Rogue One. Akorát že Disney ten záběr stál pár tisíc dolarů a dnes to dokáže někdo s free aplikací z internetu s velmi podobným, ne li lepším výsledkem.
Jak říkal James Cameron, brzy budou technologie na natočení Avatara tak dostupné, že bude moct natočit Avatara parta nadšenců.
Co vypadá jako jeden z posledních game Changerů je to co předvedl Jon Favreau na Star Wars Mandalorianovi ­- ten posunul filmový průmysl správným směrem ­- Vše točené na malé ploše ve studi, ale místo green screen je 360 stupňové plátno, na které je promítán realtime render z Unreal Engine upraveným pro filmový průmysl. Engine sleduje kameru a vytváří na promítané plátno obraz, které s pohybem kamery vytváří dojem perspektivy ­- zároveň je osvětlený správnýám světlem i herec a veškeré rekvizity, navíc herci se mnohem snáz mohou vžít do role. Viz Herec Gandalfa, který při natáčení Hobbita na greenscrenu málem brečel, že kvůli tomuto se hercem nestal ­( vše si představte, doděláme to na počítači­).
https:­/­/youtu.be­/gUnxzVOs3rk?t=26
Takže technologii deepfakes od Disney fandím, protože já stále ze všech full CG charakterů cítím Uncaney Valley. Teď jsem na HBO Go viděl Gemini a prostě mi mladý Will Smith připadal uměle i když materiály a vzhled vypadali perfektně. Jen prostě animace není u full CG characterů dokonalá a když se někdo snaží vytvořit CG člověka, tak mozek vysílá signály, že na něm něco nehraje, že to není pravý člověk, i když to člověk ani pořádně nedokáže indetifikovat, co je špatně.
Odpovědět0  0
DrQQ (301) | 23.7.202018:42
Takže už můžu věřit jen svému kocourovi. Tem mě vyslechne a moc se se mnou nehádá.
Odpovědět4  0
doriel (497) | 24.7.20209:27
Přesně tohle mě napadlo. Už nemusím věřit nikomu. A kolikrát se tohle už stalo nikdo nedohledá :­)
Odpovědět0  0
DarkRichelieu (1230) | 23.7.202016:58
Já myslím, že porno průmysl s tím má asi svoje plány, ale bude se to jmenovat deep­(****­). Sofistikovanější verze s virtuálními brýlemi a nějakou ­"umělkyni­" na živo, která bude mít ­"přemalovaný­" obličej.
Odpovědět3  0
wrah666 (6205) | 23.7.202019:10
A tajné služby a policie. Potřebujeme někoho zdiskreditovat? Dáme video, jak jedná se zástupci cizí mocnosti, nebo jak bere úplatky.. Nemáme pachatele? Inu, kdokoliv kdo nemá alibi prostě ­"prošel­" pod kamerami na ulici, takže je jistota, že byl přítomen na místě činu.. Ostantě dneska je problém s řádným usvědčením a trestem i když úplatkáře chytíte se sedmi miliony v krabici na víno. A následně mu najdete dalších asi 8 schovaných na chatě pod podlahou. Rath si to SNAD odsedí, ale prachy se mu dost pravděpodobně vrátí. Alespoň část. A nejde o to, že by neměl co do huby. Určitě si ukradl mnohem víc, ale když je oficiálně chudý, tak si nemůže koupit byt, auto, luxusní dovolenou atd. Kdežto s ­"dědictvím po tatínkovi­" bude moci zcela legálně roztáčet obsahy tajných kont.
Odpovědět3  2
GogoX (515) | 24.7.20206:18
ty bys měl přednášet v Bohnicích, blábolů víc, než je zdrávo pro řadového idiota ...
Odpovědět2  3
PepaJa (11) | 23.7.202016:04
Takže můžeme v brzké době očekávat reedice filmů, kde budou ­"nevhodní­" herci nahrazeni jinými ­(politicky korektnějšími­).
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.