reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Doom je venku, následovat bude Quake?

17.5.2016, Jan Vítek, aktualita
Doom je venku, následovat bude Quake?
Takzvaný reboot série Doom se společnosti id Software dle všeho celkem povedl. Hráči jsou vesměs spokojeni se znovuobjevenou přímočarou akcí, kde nejde o příběh, ale o boj. Nyní je nasnadě otázka, na co se id Software dále zaměří.
Nový Doom od Bethesdy a id Software je k dispozici od minulého pátku a přinesl jednak multiplayer, z nějž jsou hráči obecně nadšeni daleko méně než z akce pro jednoho. Dá se říci, že nastala rebootovací doba, kdy se výrobci snaží podobně jako filmaři "přetočit" staré pecky. Nyní bude dle zveřejněné pracovní nabídky na Zenimax Media zmiňující řadu Quake následovat další díl slavné série a možná že půjde opět o restart této řady.





Však je to již devět let, co spatřil světlo světa poslední díl série Quake, a to Quake Wars pro PC. Dle serveru Tweaktown se pro studio id Software v Dallasu otevírá celkem 12 pracovních pozic, přičemž jde i o zajímavá místa jako Lead Gameplay programmer. Pak tu je ještě pět dalších pozic pro frankfurtskou pobočku, a to například programátor grafického enginu nebo fyzického enginu.





Je ale otázka, zda nakonec vůbec půjde o Quake, neboť v inzerátech stojí, že se hledají lidé do týmu vyvíjejícího hry jako legendární Doom nebo Quake. To pochopitelně vůbec nemusí znamenat, že půjde o pokračování některé z těchto her, však bylo řečeno, že jde o hry podobné těmto legendám. Zdá se ale logické, aby po novém Doomu následoval Quake a doufejme, že nepůjde čistě jen o nástupce multiplayerové akce Quake 3 Arena, ale také se dočkáme režimu pro jednoho hráče. Nicméně pokud id Software zatím začíná sestavovat tým, je jisté, že ještě dlouho se o případném dalším Quake nedozvíme nic konkrétního.

Zdroj: Hexus.net
reklama