Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Doplňky k počítači pro pohodlnější práci

21.1.2011, Jiří Černý, článek
Doplňky k počítači pro pohodlnější práci
V tomto článku si představíme řadu zajímavých doplňků, které vám dokážou značně usnadnit práci na notebooku - ať už se zrovna nacházíte doma či venku. Hlavní důraz přitom bude kladen na ergonomii.
Jednou z možných variant, jak si rychle vybavit pracoviště, je i zakoupit již předpřipravený kit. Třebas Logitech Notebook Kit MK605 zahrnuje bezdrátovou laserovou myš, otočný stojan pro zdvihnutí notebooku a bezdrátovou klávesnici + nezbytný přijímač Logitech® Unifying (díky svým miniaturním rozměrům může zůstat v notebooku trvale). Osobně ale nejsem příliš velkým zastáncem podobného řešení, lepší mi připadá sehnat si vše potřebné samostatně. Např. klávesnice pravda je bezdrátová, ne však už ergonomická a tím pádem pro jedince zvyklé psát rychle všemi deseti nepříliš použitelná.


Logitech Notebook Kit MK605

Lákavější možná může být CANYON Notebook Pack CN-NP3 – v balení naleznete onu již probíranou numerickou klávesnici, optickou myš, USB hub, sluchátka s mikrofonem, lampičku a pouzdro. Přirozeně opět nelze předpokládat nějakou extra kvalitu jednotlivých periferií a to už jen s přihlédnutím k ceně (pack jsem u nás viděl prodávat za necelých 600 Kč).


CANYON Notebook Pack CN-NP3

Závěrem bych rád dodal, že ačkoliv pořízení řady doplňků zmiňovaných v rámci tohoto článku vám může notebook slušně prodražit, jste-li pevně rozhodnuti pracovat výhradně na něm (a ani doma PC nepoužívat), investice do nich se vám rozhodně vyplatí. Dvojnásob to platí pro drahé ergonomické doplňky, kdy se de facto jedná i o investici do vlastního zdraví. A na tom by se určitě šetřit nemělo. Vzato kolem a kolem – k PC sestavám si většina z nás rovněž dokupuje speciální nábytek a nerozestavuje je na kuchyňský či konferenční stůl.