reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dropbox navyšuje některé plány, přidává 1 TB k dobru

1.8.2018, Milan Šurkala, aktualita
Dropbox navyšuje některé plány, přidává 1 TB k dobru
Poskytovatel cloudového úložiště Dropbox udělal některým svým zákazníkům radost a navýšil dostupnou kapacitu o 1 TB. Netýká se to pochopitelně všech, ale jen dvou typů předplatného. Cena zůstala na původní výši.
Boj na poli cloudových služeb neutuchá a také Dropbox chce své místo na slunci. Proto nyní bez navýšení cen zvýšil kapacitu u dvou svých plánů o 1 TB. Máme zde tedy základní plán Basic, který je zdarma s 2 GB dat. Pak zde byly dva plány s 1 TB, a to Plus za 9,99 EUR měsíčně a Professional za 19,99 EUR měsíčně. Rozdílem mezi Professional a Plus byla např. 120denní historie souborů, funkce Smart Sync (není nutné uchovávat kopii dat na pevném disku), full-text vyhledávání nebo prioritní podpora. Nově se bude lišit i kapacitou, která u verze Professional vzrostla z 1 na 2 TB.
 
Dropbox logo
 
Dropbox nabízí také cloudové služby pro týmy, kde jsme měli verze Standard, Advanced a Enterprise. Poslední dvě měly neomezené úložiště, verze Standard pak nabízela 2 TB. Po nynější úpravě se tak kapacita zvýšila na 3 TB. Nadále zůstává cena 10 EUR za uživatele na měsíc. V případě verze Advanced  je to 15 EUR za uživatele měsíčně. Navýšená kapacita by dle Dropboxu měla týmům dovolit nahrávat např. více dat ze smartphonů a být menší překážkou při sdílení velkých souborů s klienty (včetně možnosti náhledů videa nebo CAD souborů bez nutnosti používat jiný software).
 
Ti, kteří si zřídí nový účet u Dropboxu, dostanou novou vyšší kapacitu okamžitě. Stávajícím zákazníkům bude kapacita postupně navyšována v průběhu příštích týdnů.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama