reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dva policisté LAPD nechtěli chytat zloděje, raději odjeli chytat pokémony

13.1.2022, Milan Šurkala, aktualita
Dva policisté LAPD nechtěli chytat zloděje, raději odjeli chytat pokémony
Zajímavý případ závislosti na počítačových a mobilních hrách se stal v Los Angeles. Dva zdejší policisté měli chystat zločince, místo toho zvolili chytání vzácných pokémonů. Není divu, že se to nadřízeným nelíbilo.
V dubnu roku 2017 se v Los Angeles odehrál zajímavý případ, který v těchto dnech skončil zamítnutím odvolání. Týkal se dvou policistů LAPD, kterými byli Louis Lozano a Eric Mitchel. Ti totiž vykázali takovou zálibu (a patrně i závislost) na mobilní hře Pokémon GO!, že je to stálo místo u policie. Celá aféra začala tehdy, když se ocitli v blízkosti loupeže a byli vyzváni k akci. Policistům se ale lupiče moc chytat nechtělo, protože se v okolí objevili vzácní pokémoni.
 
Pokémon GO
 
Na výzvu tedy neodpověděli a odjeli místo lupičů chytat pokémony, např. vzácného Snorlaxe. Když byli vyzváni k vysvětlení toho, proč nepřijeli na místo, odůvodnili to tím, že byli v hlučné oblasti a vysílačku neslyšeli. To se nadřízeným nezdálo, a tak zkontrolovali záběry z vnitřní kamery ve voze. Z toho bylo patrné, jak hledají nejrychlejší cestu ke Snorlaxovi a jak po cestě chytali další. U soudu policisté sice napadli použití záznamu z kamer a jejich "soukromé" konverzace, to ale soudce neuznal. Jak je vidět, závislost na hrách se nevyhýbá ani policii.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama