Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dva první Core 2 Quadro na cestě

20.9.2006, Jakub Sadílek, aktualita
Dva první Core 2 Quadro na cestě
Není to ani tak dlouho, co jsme informovali o vydání nové modelové řady procesorů Intel pojmenovaných „Core 2 Duo“ a už vystoupily na povrch informace o nových čtyřjádrových „Core 2 Quadro“. První čip, pojmenovaný Core 2 Extreme QX6700,...
Není to ani tak dlouho, co jsme informovali o vydání nové modelové řady procesorů Intel pojmenovaných „Core 2 Duo“ a už vystoupily na povrch informace o nových čtyřjádrových „Core 2 Quadro“.

První čip, pojmenovaný Core 2 Extreme QX6700, pojede na taktu 2,66GHz a k dispozici zákazníkům bude již od listopadu tohoto roku. Čip by měl být kompatibilní se všemi deskami druhé generace, postavenými na čipsetu 975X, ale bohužel nebude funkční s některými „965“ sériemi základních desek. Cenu tohoto čipu Intel doposud nestanovil, ale můžeme odhadovat, že se bude pohybovat podobně jako u předchozích novinek v edici Extreme, tedy okolo 999 dolarů.



Druhý, tentokrát mainstreamový, quad-core Kentsfield bude k dispozici o něco později, pravděpodobně někdy na začátku příštího roku. Tento kousek nese označení Core 2 Quadro Q6600 a zatím je oznámen takt 2.4GHz a FSB 1066MHz. Ani u tohoto procesoru nebyla cena zatím stanovena. Každopádně však bude nižší než cena QX6700 a zároveň o něco vyšší něž je současná cena nejvýkonnějšího Core 2 Duo E6700 (530 $), lze tedy předpokládat nějakých 600 dolarů.

Oba procesory by měly mít 2 x 4MB L2 cache. Z technologií lze předpokládat podporu Intel ViiV, IVT, EIST, EM64T, XD a jako již tradičně budou zapouzdřeny v LGA775.

Zdroj: Intel, DailyTech