Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ECS L337 Gaming Motherboard pro Haswell Refresh

12.5.2014, Jan Vítek, aktualita
ECS L337 Gaming Motherboard pro Haswell Refresh
Také společnost ECS si připravila své základní desky s čipovou sadou Intel Z97 Express, které zatím reprezentuje model ECS L337 Gaming Z97-MACHINE. Jak je patrné z označení jedná se desku především pro herní sestavy.
ECS L337 Gaming Z97-MACHINE využívá černě zbarvené PCB i veškeré sloty a konektory, přičemž na chladičích MOSFETů a čipové sady jsou zlaté doplňky. Design je tak decentní, což je u dnešních herních základních desek spíše výjimečné.





Nicméně co se týče výbavy, pak se tato deska od ostatních moc neliší, čímž máme na mysli, že chce nabídnout především kvalitní audio a herní síťovku. Jde o Extreme Audio s ESS SABRE Premier DA převodníkem a Sound Blaster Cinema 2. Síťové řešení je založeno na Gb Ethernetu od Intelu, který je prý optimalizován pro herní účely, což v překladu obvykle znamená prioritizaci příslušných packetů.





Dále tu máme dva sloty PCI Express 3.0 x16, které by měly při zapojení dvou karet pracovat každý v režimu x8 a vedle nich tu máme už jen tři PCI Express x1. Pro paměti tu je čtveřice slotů DIMM a co se týče portů SATA, jsou vidět pouze čtyři, což je trošku málo. ECS dále mluví o kvalitních komponentech pro napájení, mezi něž počítá japonské kondenzátory od firmy Nichicon nebo cívky ECS Icy Choke, přičemž samotné napájení nabídne 6 fází. Za zmínku pak stojí také slot pro kartu M.2 (dříve NGFF) určený pro zapojení rychlého SSD.

Je tedy jasné, že Z97-MACHINE nepatří mezi ty nejlepší základní desky se Z97 Express. Tomu by ale měla odpovídat také cena. Více se o této desce dozvíte na stránkách výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ ECS