reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ECS nabídne základní desku Micro ATX s Atom "Cedar Trail"

27.4.2012, Jan Vítek, aktualita
ECS nabídne základní desku Micro ATX s Atom "Cedar Trail"
Společnost ECS si připravila nový model základní desky formátu Micro ATX, která má ne zrovna standardní rozměry 190 x 170 mm, a tak nemusí být zrovna snadné pro ni najít na trhu tu pravou skříň. Avšak za to se odmění dvěma rozšiřujícími...
Společnost ECS si připravila nový model základní desky formátu Micro ATX, která má ne zrovna standardní rozměry 190 x 170 mm, a tak nemusí být zrovna snadné pro ni najít na trhu tu pravou skříň. Avšak za to se odmění dvěma rozšiřujícími porty, stejně jako desky formátu Mini-DTX.





Deska je vybavena standardním 24pinovým napájecím konektorem, který bude zásobit nejen 2,13GHz procesor Intel Atom D2700 se dvěma jádry a podporou Hyperthreadingu. Jeho TDP je 10 W a nějakou energii si vezme také čipová sada Intel NM10. Procesor je chlazený pouze s použitím vysokého hliníkového chladiče, takže tu není žádný ventilátor, alespoň tedy dle uveřejněné fotografie. Ta by ale také měla zobrazovat rozhraní DVI, které je ve výbavě desky, ale na fotografii místo něj vidíme spíše HDMI, takže je možné, že design i v jiných ohledech ještě dozná změn.

Dále tu máme dva paměťové sloty SO-DIMM pro DDR3-1066 MHz s kapacitou až 4 GB (jednokanálové), k tomu jeden slot PCI Express 2.0 x1 a jeden starý PCI. Disky a jiná úložná zařízení připojíme přes dva porty SATA 3 Gps a zbytek výbavy se skládá ze 6kanálového audia, Gb Ethernetu, sériového portu, osmi USB 2.0 (čtyři přes headery) a rozhraní PS/2, DVI a D-Sub.

Cena byla stanovena na 89 USD.

Zdroj: techPowerUp
reklama