reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ECS popírá, že by mělo přestat vyrábět základní desky

25.6.2015, Jan Vítek, aktualita
ECS popírá, že by mělo přestat vyrábět základní desky
Server Digitimes včera přinesl zprávu, dle níž má společnost ECS přestat vyrábět pod vlastní značnou základní desky. Ta na ni ihned reaguje oficiálním prohlášením, že se nic takového nechystá udělat.
Digitimes informaci o společnosti ECS, která měla přestat vyrábět pod vlastní značkou desky určené pro maloobchod, získal prý od různých Tchaj-wanských výrobců. Ovšem nekontaktoval přímo společnost ECS a spolehl se právě na jiné firmy, ale server Anandtech se k tomu odhodlal a získal vyjádření zástupce ECS, a to přímo od prezidenta společnosti.





Sunny Yang v odpovědi napsal, že jeho firma by se nikdy nevzdala možnosti vyrábět základní desky vlastní značky určené pro podomácku stavěné počítače a prostě maloobchodní prodej. Zároveň si ale uvědomuje, že na tomto trhu existuje silná konkurence a zvláště v poslední době v Číně, kde jsou PC velmi populární, začaly tlačit na pilu dva největší výrobci - Asus a Gigabyte. Ty začaly cenovou válku, z níž se prý již stáhla firma MSI, která je společně s ASRock na třetím/čtvrtém místě, ale svým podílem nemůže dvěma nejsilnějším výrobcům konkurovat.

Prezident ECS také uvedl, že jeho firma bude i nadále vyrábět modely desek pro nejnovější platformy a bude se pravidelně zúčastňovat různých veletrhů, jako je především Computex v Taipei. Však na tom letošním firma představila své nejnovější modely vybavené čipovými sadami Intel 100-Series pro procesory Skylake a společně s firmou Realtek má také vyvíjet nový síťový čip známý pod označením Dragon, který bude přímou konkurencí pro řadu Killer od firmy Qualcomm. Stejně tak bude i nadále rozvíjet řady L33T a sponzorovat herní události.

Nicméně společnost ECS, i když má své zastoupení ve Spojených státech, není na našem trhu zrovna aktivní. Narazíme na něm sotva na pár jejích produktů a pokud mohu soudit dle výsledků vyhledávání na internetových srovnávačích cen, základní deska ECS se u nás neprodává ani jedna. Tato firma přitom ročně dodá na trh celkově 3 až 4 miliony kusů (především na asijský trh), takže zase tolik nezaostává za MSI a ASRock a celkově si z trhu s tímto hardwarem ukousne svých 5 procent. Více kusů by ale měla tato firma dodat OEM výrobcům.

Zdroj: Anandtech
reklama