reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ECS uvádí mini PC LIVA s Windows 8.1 s Bing

27.10.2014, Jan Vítek, aktualita
ECS uvádí mini PC LIVA s Windows 8.1 s Bing
Společnost ECS si připravila miniaturní počítač LIVA, který je vybaven levným operačním systémem Windows 8.1 s Bing. Můžeme tedy očekávat celkově nízkou cenu vedle rozměrů, díky nimž se celé PC vejde do dlaně.
Naposledy jsme si ukázali ECS LIVA vybavený procesorem Intel generace Bay Trail-M, přičemž ten nyní přichází i ve verzi vybavené operačním systémem Windows 8.1 s Bing. Uvidíme tedy, zda se na náš trh dostane tato nová verze, která je rovněž vybavena procesorem Bay Trail-M, přičemž výrobce ve specifikacích neuvádí jeho přesný typ. Dle předchozích informací by se ale mohlo jednat o model Celeron N2806 s TDP pouhých 4,5 W, neboť ECS použil mobilní verzi Bay Trail. Dle ECS je tak možné PC napájet z mobilní bateriové nabíječky.





Rozměry ECS LIVA jsou pouze 118 x 70 x 56 mm, přičemž aktivní chlazení zde není třeba. Postačí otvory v plastovém obalu a malý pasivní chladič, který ani zdaleka nevyužívá dostupný prostor uvnitř malé skříňky. Ta by tak mohla být klidně nižší, pokud by na sebe ECS nenavrstvilo dva porty USB s ethernetovým RJ-45, alespoň tedy soudě dle fotografie.

Co se týče ostatní výbavy, máme tu 2 GB paměti DDR3L, základní paměť pro data představuje integrovaná 32GB nebo 64GB čip eMMC, který je integrován přímo na základní desce, a mezi rozhraní patří WiFi 802.11a/b/g/n s Bluetooth 4.0 na malé kartě NGFF, nechybí USB 3.0 a USB 2.0 (po jednom portu), gigabitový Ethernet (Realtek RTL8111G), dvoukanálové audio (Realtek ALC282) a výstupy D-Sub a HDMI.

Windows 8.1 s Bing má již předinstalovaný Internet Explorer a zapnutou funkci Bing Smart Search, takže nejde o nijak podřadný systém. Namísto něj si budeme moci klidně nainstalovat i Ubuntu, takže ECS nás v tomto ohledu neomezuje.

Zdroj: TZ ECS
reklama