reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Eidos Dawn: herní engine nové generace, podívejte se

5.12.2014, Jan Vítek, aktualita
Eidos Dawn: herní engine nové generace, podívejte se
Společnost Eidos se pochlubila svým zbrusu novým herním enginem, který dostal označení Dawn Engine. Ten je určen pro budoucí herní tituly a má se stát základním kamenem pro všechny budoucí projektory Deus Ex Universe.
Je tedy možné, že zveřejněný renderovaný obrázek má něco společného s Deus Ex Universe, ale zástupce studia Square Enix patřícího pod Eidos k tomu řekl, že jde spíše o ukázku, která má znázornit dosažitelnou úroveň detailů. A ta je skutečně pozoruhodná, jak sami uvidíte po rozkliknutí obrázku.




- klikněte pro zvětšení -


Zástupci firmy Eidos uvedli, že se v minulosti spoléhali na cizí enginy, ale kvůli tomu prý byli ve své kreativitě omezováni. Rozhodli se proto, že je čas pro vytvoření jejich vlastního enginu, který bude plně odpovídat jejich potřebách. Nicméně jde o engine se základem v technologii Glacier 2 od IO Internactive, i když prý velmi značně modifikovaný. Glacier 2 byl využit třeba pro hru Hitman: Absolution a díky tomu Dawn Engine obsahuje i simulaci fyziky a pokročilou umělou inteligenci, což mají být společně s vysokými detaily jeho tři hlavní výhody.

Co se týče Deus Ex Universe, pak zde Eidos Montreal zdůraznil, že zde není žádná spojitost s Deus Ex MMO, ale jde o něco daleko většího. Tím má být celý fiktivní svět se vším všudy, který Eidos vytváří a do nějž budou zasazeny různé hry a jiné projekty, jež budou mezi sebou propojeny. Více detailů zatím vývojáři odmítli poskytnout.





Vypadá to tedy, že cyberpunkový svět Deus Ex brzy začne být zase aktuální, však už to jsou tři roky, co vyšla hra Deus Ex: Human Revolution pro PlayStation 3, Windows PC a Xbox 360 jako hlavní titul. Nicméně prozatím Eidos Montreal ještě shání spolupracovníky, kteří by dále vyvíjeli Dawn Engine, takže se nedá říci, že by nový Deus Ex byl za rohem.

Zdroj: Hexus.net
reklama