reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EIZO a nová profi LCD ColorEdge

3.4.2014, Jan Vítek, aktualita
EIZO a nová profi LCD ColorEdge
EIZO si připravilo dva monitory ColorEdge, které nabídnou stejně velkou obrazovku s úhlopříčkou 24,1". Konkrétně jde o modely ColorEdge CG247 a ColorEdge CX241, které jsou založeny na panelu IPS.



Pro nastavení barev monitorů ColorEdge firma EIZO nabídne ColorNavigator Network a ColorNavigator NX. První z nich je zabezpečená cloudová služba pro administrátory a jejich QC (quality control) monitorů ColorEdge s nainstalovaným ColorNavigator NX. To dle výrobce umožní z jednoho místa zajistit automatickou kalibraci více monitorů, což bude firmám šetřit čas a peníze.





Ovšem pokud služby centralizované QC nepotřebujete, můžete využít dodávaný software ColorNavigator 6, který poslouží k nastavení jasu, gamy, bílé a dokáže vygenerovat ICC profil. I tento software lze využít pro plánování kalibrace a autokorekčních funkcí obou monitorů a dokáže také emulovat zobrazení na různých chytrých telefonech, tabletech a jiných zařízeních. ColorEdge CG247 má navíc 3D LUT a několik standardů barevných režimů: Rec709, EBU, SMPTE-C a DCI.

Rozlišení obou monitorů je 1920 x 1200, jas 350 nit, kontrast 1000:1 a odezva 7,7 ms (šedá-šedá). Ve výbavě jsou konektory DisplayPort, HDMI a DVI, dva USB porty a ergonomický stojan s nastavením výšky, natočení, naklopení a pivotem. Výrobce nám dá na LCD panel pětiletou omezenou záruku a jednoletou na vadné pixely.

Oba monitory se již vydaly na trh, ovšem kdy přesně dorazí a za jakou cenu, to nám EIZO neprozradilo. Bude je také vystavovat na NAB Show v Las Vegas od 7. do 10. dubna a software ColorNavigator NX bude k dispozici pro volné stažení od 18. dubna, takže se dá předpokládat, že do té doby již monitory budou k dispozici.

Zdroj: TZ EIZO
reklama