reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk má prý Aspergera a pošle "Dogecoin" na Měsíc

10.5.2021, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk má prý Aspergera a pošle "Dogecoin" na Měsíc
Elon Musk vystoupil v proslulé Saturday Night Live a rozhodně jeho výroky neprošly bez povšimnutí. Oznámil, že má Aspergerův syndrom, hodnotu Dogecoinu poslal o třetinu dolů, abychom se v neděli dozvěděli, že ho pošle na Měsíc.
Uplynulý víkend byl hodně ve znamení Elona Muska. V podstatě už celý týden se hodně mluvilo o tom, co se od Muska dozvíme v proslulé Saturday Night Live (SNL). V show prozradil, že trpí Aspergerovým syndronem a řekl, že je prvním v SNL, kdo ho má, resp. první, kdo se k tomu přiznal (což se ukázalo, že není pravda, neboť touto nemocí má trpět také Dan Aykroyd). Kryptoměnu Dogecoin označil jako "hustle", což ji pomohlo poslat ze sobotních hodnot okolo 0,65 USD až 0,43 USD (tento termín nemusí znamenat jen velký shon a ruch, což se okolo Dogecoinu opravdu vytvořilo, ale také podvod). Zatímco minule svými výroky poslal Musk Dogecoin výrazně nahoru, nyní ho srazil dolů.
 
 
V neděli jsme se ale dozvěděli další zajímavost. Nejprve si ale řekněme, že tzv" robinhoodoví" investoři velmi rádi používají slovní spojení "to the Moon" pro akcie a jiné záležitosti jako např. kryptoměny, když mají vyletět vysoko nad jejich původní hodnotu. Velmi často se to poslední dobou spojovalo nejen s akciemi GameStopu (GME), ale také některými kryptoměnami. Zasadil se o to také Elon Musk, který zveřejnil několik tweetů ohledně Doge, Měsíce, psů a podobně. Nyní už také víme, co tím měl vlastně na mysli.
 
 
Společnost SpaceX totiž oznámila vesmírnou misi DOGE-1 Mission to the Moon, která pošle první komerční náklad na Měsíc. Mise se nejenže bude jmenovat Doge-1, ale také bude celá zaplacena v kryptoměně Dogecoin. Takže Doge se přeneseně i skutečně podívá na Měsíc a dle Muska tak půjde o první kryptoměnu i první meme ve Vesmíru (Dogecoin původně vznikl jako meme). Poletí tam raketa SpaceX Falcon 9 a ponese 40kg satelit, který je součástí mise Geometric Space Corporation (GSC). Stát se tak má v prvním čtvrtletí roku 2022. Satelit bude vybaven kamerami a dalšími senzory pro průzkum Měsíce, chybět pochopitelně nebudou ani komunikační moduly. Prozatím máme k misi veselou písničku, kterou Musk zveřejnil na Twitteru.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama