reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
8.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Elon Musk ohlásil, že rozvazuje poměr se všemi dodavateli společnosti Tesla s tím, že jeho zaměstnanci se mohou za ně osobně zaručit. V tom případě dodavatelé zůstanou, ovšem lidé z Tesly za ně v takovém případě budou ručit svou pracovní pozicí. 
potooczech (345) | 10.5.201811:01
Pokud se nic nezmění, tak nakonec stejně půjdou všichni.
Odpovědět0  0
namrmic (41) | 8.5.201817:21
Stačí se podívat na naše úřady nebo do stavebnictví.
Vyhlásí nějakou výběrovku na outsourcování libovolné služby či dodavatele. Tohle vyhraje firma, kterou zcela náhodou založí 14dní před výběrovkou brácha či známej nějakého vysoce postaveného úředníka. A také zcela náhodou to vyhraje, protože předloží o tři koruny nejlevnější nabídku na pětimilionové zakázce. Podepíše a už se domlouvá kdo mu to vlastně bude dělat. Najde reálnou velkou firmu, hlavně aby měla polepená auta logama! a která má razítka. Tato firma na to pošle své subdodavatele, kteří občas mají zaměstnance nebo reálněji je to schwarz systém. No a přijde moula, který jím to za pár šupů udělá. Z původních peněz na zakázku dostane naprosté minimum, ale musí uživit celý řetězec nad sebou. Kolik že to může mít úrovní tři, čtyři ... šest??

Nedivím se Elonu, že se mu nechce platit přeprodejce. Je jen na něm, jakou formu boje proti tomu použije.
Je to soukromník kapitalista :­) fabrika mu patří i s důsledky jeho prezentování.
Odpovědět7  1
sroobik (606) | 8.5.201820:52
presne takto to funguje a prekvapuje ma, ze Elon na to prisiel az teraz.. Ale sposob akym to chce riesit je minimalne nelogicky.. Ja ako zamestnanec mam na salame, ci­/kto mi zajtra dodaju procesory, ked nebudu procesory, nebudem skladat pocitace, nebudem skladat pocitace, zakaznik nedostane pocitac, zakaznik nedostane, nezaplati, firma nebude mat $$$. Co ja s tym mam??? Elon musi prist do firmy a spytat sa, hej ty, ty pre koho pracujes.. ja? ABC.. s takym nemame zmluvu! co robis? Kolesa robim. Aha, kolesa nam robi GXF.. vyhodim GXF a spisem zmluvu s ABC... jednoduche. Zamestnanci tym nic nemaju, iba Elon...
Odpovědět0  3
batmaster (699) | 8.5.201821:23
- V článku není napsáno, na jak vysokých pozicích zaměstnanci jsou, aby se mohli zaručit.

- Sto­-pro nevím jak to v Tesle chodí, ale mám za to že zaměstnanci jsou i akcionáři a spousta z nich do firmy investovala své finance. Mají tedy jistě zájem na tom, aby vše fungovalo lépe.
Odpovědět1  0
qqruprec (1) | 9.5.20180:12
Naopak, tohle je velmi LOGICKÝ a MOTIVAČNÍ KROK!!!

Mne jako zaměstnanci rozhodně není lhostejné ­(aneb: šumák, buřt...­), jak je na tom firma s realizací zakázek, když budu např odměňován z 20­-30% za výkon :­-­)

Já dělám v obchoďáku tady v česku, normálně v řetězci a tento měsíc budeme mít skoro 5000 Kč navrh za obrovký index tržeb oproti referenčímu měsíci minulého roku... mne to teda šumák není, zda dostanu 20 000 čistého nebo 25 000 čistého, to je dost podstatný rozdíl a to jsme u obchodního řetezce v ČR, v Americe u technologické firmy ty provize řadovým zaměstnancům budou někde úplně jinde ­(procentuálně­) ­- těm teda rozhodně nebude SALÁM, jak na tom firma je se zakázkama a jejich plněním :­-­)

Jakože myslím si, že naložit odpovědnost na řadové zaměstnance je vždy dobře, když to bude vyváženou řádnou odměnou, když se daří a samozřejmě velký postih ­(vyhazov­), když je to průšvih...

Je vidět, že Elon Musk je člověk, který má tah na bránu a vidí ty věci naopak velmi logicky a přímočaře ­- oni taky takové jsou ­- když budu mít zewláky zaměstnance, kteří budou tolerovat své kámoše subdodavatele i když budou všichni makat neefektivně, tak nakonec stahuju dolů celou firmu a ta třeba nakonec může kvůli tomu krachnout a samozřejmě všichni ti řadoví zaměstancim, kterým je to SALÁM, budou ten SALÁM možná i jíst, ale na dlažbě, protože budou z důvodu neexistence firmy bezprizorně na ulici... Tuto logiku tam vidím já ­- naložit odpovědnost, aby se lidi snažili, ale férově je za to odměnit :­-)
Odpovědět4  2
Duncan66 (203) | 10.5.20181:28
Az na to, ze tohle neni o zakazkach pro jeho firmu, ale o dodavatelich, kteri neplni sve zavazky v danych terminech a v dane kvalite. Neboli vztazeno na vasi praci pro obchodni retezec, je to jako by po vas reditel chtel, abyste se zarucil napr. za nejakou pekarnu, ze jejich rohliky budou dodany kazdy den vcas a pozadovane kvalite a mnozstvi, jinak s tou pekarnou rozvaze pomer. ;­-)
Odpovědět1  0
sroobik (606) | 10.5.20187:50
hlavne s tebou rozviaze pomer, nielen s pekarnou :)
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.