reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Enermax Steelwing: designová hliníková skříň pro Micro ATX

12.10.2016, Jan Vítek, aktualita
Enermax Steelwing: designová hliníková skříň pro Micro ATX
Enermax si připravil hliníkové skříně Steelwing se zajímavým designem, na nichž nás asi nejdříve zaujme mohutné přední žebrování. Určeny jsou pro sestavy s deskami Micro ATX a nevyhýbají se ani vodním chladičům.
Počítačové skříně Enermax Steelwing jsou vyrobeny převážně z hliníku, ale jako moderní modely této doby využívá také temperované sklo, které stále více nahrazuje prosté plexi. To navíc tvoří celou levou bočnici a drží na čtyřech velkých šroubech. Zbytek konstrukce je ale vytvořen z hliníku, a to včetně předních žeber, za nimiž se ukrývá velký ventilátor s modrým či zeleným podsvícením.





Vnitřek skříně má velice jednoduché zpracování. Vepředu je prostor pro jeden 120mm ventilátor, který můžeme ale nahradit 3,5" diskem. Dále tu je spodní konstrukce pro další 3,5" disk a nad ním i 2,5" SSD a to je vše. Pravá bočnice slouží zároveň jako tray pro základní desku Micro ATX, nebo Mini ITX, která byla použita jako model pro focení. Pokud nevyužijete vodní chladič procesoru s radiátorem umístěným vepředu, budete omezeni výběrem nízkoprofilových chladičů procesoru, neboť nad základní deskou má pozici napájecí zdroj formátu SFX. Procesorový chladič tak může mít na výšku pouze 80 mm (spíše méně, aby byl zajiště dobrý přístup ke vzduchu) a grafická karta, jak ukazuje následující obrázek, může být dlouhá až 290 mm.





Záslepky pro rozšiřující sloty tu jsou pouze tři, takže tato skříň neumí využít všech možností desek Micro ATX (ty mají až 4 sloty). Přední panel nabídne základní výbavu, čili 2x USB 3.0 a dva audio konektory. Celkové rozměry jsou 387 x 176 x 300 mm (H x Š x V) a hmotnost 3,8 kg.

Enermax nabízí dvě verze této skříně, které se však liší jedinou věcí, a to červeným, nebo zeleným podsvícením ventilátoru typu Circular Type LED. Cenu nám ale Enermax neprozradil.

Zdroj: TZ Enermax
reklama