reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
2.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Už jsme si zvykli na to, že Epic Games Store nabízí alespoň jednu hru zdarma každý týden, pokud nejde rovnou o dvě anebo o akci, v níž se nabídka mění každým dnem. Epic přitom dříve hlásil, že to nebude napořád. 
mittar (153) | 6.2.202117:01
Epic mam proto, ze jsem tam musel aktivovat dve hry co byly ke grafice, kdyz si vzpomenu tak hry zdarma naklikavam, ale poradne jsem hral snad jen tri, k civce jsem si koupil rozsireni, ale nejak me to nechytlo, takze se stejne vracim ke gogu popr. steamu kam taky primarne hry kupuju, gog kdyz to jde a steam kdyz neni zbyti. Klienty obecne zapinam jen na hrani her, nenechavam to bezet porad, takze mi je celkem fuk kterej to klient je. Bohuzel mi zrovna uteklo to fajn izo rpg, ted z hlavy nevim jak se jmenuje, snad se to tam otoci jako ted For The King, to uz mam z minula.
Odpovědět0  0
lipo (113) | 3.2.20216:51
Taky nechapu v cem je problem u her zdarma.. Ja si takhle koupil prave to kdc.. Nevim co delate s tim launcherem vy ale ja tam jen kupuju hry.. Po instalaci vam to udela ikonu na plose takze lancher se pusti na pozadi ani o tom nevite.. Pak ho akorat vypnu... Mi prijde ze uz fakt nevite co by.. Nekdo vam da neco zadara a vy mate jeste plnou hubu kecu.. Nikdo vam to nenuti, kdo nechce at za to samy klidne plati..
Odpovědět1  0
Andir (748) | 4.2.202113:16
navíc se vše dá jet přes gog a není problém, ne prostě tuto je zase loajalita ke značce nic víc
Odpovědět0  0
chaostheory (86) | 3.2.20215:26
Děláme jakoby snad ty návnady v podobě her zdarma nebyly doslova jediným tahákem celého Tencent store, bez kterých by na té platformě bylo dnes cca šest lidí ­- z toho tři Andirovy účty :D

"Všechno ostatní je u nás sice úplně na hovno, ale z číny proudí dost juanů abysme vám mohli každou chvíli předhodit na zem něco zadáčo­". Někomu to holt stačí :­) Upřímně to ale chápu, taky jsem ve svých studentských letech býval nehorázná socka. Dnes si již naštěstí mohu dovolit mít trošku standardů a sebeúcty ;)
Odpovědět2  3
detrhomer (33) | 2.2.202117:23
Asi si přijdu jako dement,ale já se snažím pokud možno koupt hry na Gogu,jelikož nemá ochrany které brzdí výkon,ale hlavně jsem plným vlastníkem koupené hry a je možné si stáhnot kopii a hrát ji bez netu,pokud to není multiplayer. Na steamu mám též řádku her,ale poslední léta tam už hry nekupuji,ono stačí že Bidenovi rupne v kouli a dá nás na blacklist jako venezuelu a v momentě si člověk na steamu nezahraje ani prd.

Sice je to Adobe,ale může být i steam,je to také pouze služba
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Odpovědět3  0
Mr-Paul (35) | 2.2.202114:42
Sh*tpic store může akorát tak skočit do zdi...nedělá VŮBEC nic pozitivního pro herní scénu a jen uplácí hráče hrami zdarma...celý klient stojí za vyliž pr*el, neumí to o moc víc věcí, než cihla a roční exkluzivity jsou svinstvo nejvyššího kalibru! tímhle jako chtějí donutit Steam zlevnit? proč by to proboha dělal???
Odpovědět3  7
FerrariF50 (45) | 2.2.202116:22
Tak ty seš magor totální, uplnej vylízanec, by ses měl jít léčit, nebo líp rovnou skočit pod vlak :­-D Co ti vadí na hrách zdarma ? Ti jebe ne ? :­-D ... na klienta já osobně seru, ... chci si zahrát hru a nějakej klient, debilní achievmenty atd. mě absolutně nezajímají. Spustim hru, spustim a o nic jinýho mi nejde. Samozřejmě může to být lepší a taky bude časem, určitě na tom pracují i když teda dost pomalu, ale to co tu meleš ty za sračky to je fakt názor dementa. Někteří uživatelé Steamu mě přijdou, jako kdyby je snad ten Steam živil, že je pro ně tak božský. Podle mě každá konkurence jenom dobrá, ... že se někomu líbí monopol a dominance čehokoli mě hlava nebere.
Odpovědět5  4
Akuh (1101) | 3.2.20210:02
Hmm, z epicu mi spuštění hry dá mnohem víc právce. Je to nepoužitelný klient. Na steamu u hodně her jen kliknu na play, pokud ji pouštím poprví odkliknu že beru v potaz že jede přes nástroje kompatibility a hraju. Epic prakticky jen podporuje monopol widlí. Děkuji nechci...
Odpovědět1  2
Andir (748) | 4.2.202113:15
jestli je pro tebe kliknutí moc náročné tak to je mi tě upřímně líto ;­) a doporučuji mobilní hry ty jsou dobré pro takovéto polomozky ;)
Odpovědět1  0
Akuh (1101) | 4.2.202113:47
Asi jsi nepochopil. U steamu je to jen to kliknutí navíc. U epicu je to půl hodiny navíc ho vůbec rozchodit. Epic je nepoužitelnej SW pro mě.
Odpovědět0  1
FerrariF50 (45) | 4.2.202116:48
To je teda zajímavý, já jsem si žádného problému se spouštěním her na Epicu nevšiml, taky jen kliknu a už to běží, uplně stejně jak na steamu. Problém nebude v Epicu ale v tobě. Zrovna jsem si to vyzkoušel pro jistotu a žádnej problém se spuštěním hry oproti steamu nemám :­-D Prý půl hodiny navíc, jelo mě to ihned. A jak jako rozchodit ? Seš asi uplně neschopnej, jinak si to nedovedu vysvětlit, že ti dělá problém spustit hru :­-D
Odpovědět1  0
Akuh (1101) | 4.2.202118:28
Kdybys důkladněji četl co jsem napsal došlo by ti to. Ale místo toho nechápeš a tak napadáš. Klíčové jsou dvě zmínky “ beru v potaz že jede přes nástroje kompatibility” a “ Epic prakticky jen podporuje monopol widlí.”
Z toho když použiji tvůj slovník kdybys nebyl uplně neschopnej by ti mělo dojít že asi nejedu na windows. Steam pro linux má integrovaný wine, knihovny jako DXVK a tak u hodně her ikdyž jsou jen pro windous kliknu na play a hraju.
Oproti tomu epic nemá ani linux build. Takže jak jsem napsal, rozchodit vůbec Epic dá mnohem víc práce.

Mimochodem “na mém stroji to funguje” je obecně nejpitomější typ argumentu který můžeš mít :P
Odpovědět0  0
FerrariF50 (45) | 4.2.202116:50
Mobilní hry jsou pro něj taky složitý, tam musí taky kliknout na ikonu a občas chtějí dokonce i aktualizovat :­-D
Odpovědět0  0
chaostheory (86) | 3.2.20215:39
Pokud Tencent store považuješ za konkurenci pro Steam, nemá cenu brát jediné tvoje slovo vážně, protože se nepohybuješ v realitě. To už snad radši Ubisoft nebo Origin ­(fuj­).
Původní komentář je sice psán dost agresivně, ale věcnou pravdu má ­- s 18 let vylepšovaným Steamem se tenhle splácaný bazmek nedá porovnat v ničem, doslova v ničem ­- a jejich pokusy získat si uživatele rozhazováním peněz v podobě titulů zdarma a uplácení studií aby u nich prosím prosím měli exkluzivku, jsou úsměvná groteska.

Monopol je obecně lehce zneužitelný, samozřejmě, tímhle objevem jsi tady nikoho neoslnil ­- proto bys měl taky být vděčný, že monopol na poli distribuce her má férová společnost jako Valve, která se o uživatele stará a své služby neustále vylepšuje, pomatenče.
Odpovědět1  2
honza1616 (3635) | 2.2.202112:59
Je zde taky někdo jako jsem já, co si na Epicu nepřidal ještě ani jednu hru?...a na Steamu jich má přes 600 včetně nejnovějších ­(AAA­) titulů ??
Odpovědět5  8
Andir (748) | 2.2.202114:33
jen pravej opak co si kupuje výhradně na epicu a na steamu má hry leda z humblu :D
Odpovědět4  6
minduton (92) | 6.2.202112:14
Ne, ty seš výjimka. Já mám sice taky Steam, ale poslední roky kupuji vše přes Epic. Nejde jen o ty hry zdarma, ale na Epicu je to zkrátka levnější. Pokud je nějaká hra současně v nabídce Epicu i Steamu, je Epic o pěkných pár % levnější, protože má ceny v CZK.
A pokud koupíš Ubisoft hru na Epicu, tak to máš procesně prakticky jedno jestli Epic nebo Steam, protože stejně k té hře musíš přistupovat přes Ubisoft Connect.
A nabídkovým slevám na Epicu se nedá odolat ­- např. na začátku roku jsem pořídil gold edici FC5 za nějakých 190 Kč. Takovou cenu mi nikdy Steam, a paradoxně ani sám Ubishop, nedá. Na Epicu jsou hry doslova za babku ­(kdy využiješ 20 EURO slevový kupon­), nehledě na ty hry zdarma ­(každá 2. až 3. je v kategorii AAA­).
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.