reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Epic nabízí zdarma hru Death Stranding

25.12.2022, Karel Polívka, aktualita
Epic nabízí zdarma hru Death Stranding
Epic Games Store tentokrát v návaznosti na Štědrý den nabízí zdarma AAA hru v podobě Death Stranding od vývojářského studia Kojima Productions. Pozor na to, že nabídka skončí už zítra 26. 12. v 17:00.
Death Stranding vyšel v listopadu 2019 pro PS4 a v červenci 2020 pro PC. K dispozici je také upgrade na verzi Director's Cut, jež vyšla až v září 2021 pro PS5 a v březnu 2022 pro PC. Jde tak o hru, u které nepochybně stále ještě někteří zájemci čekali na výraznější slevu, než si ji pořídí. Při ceně 0 Kč tak už není co řešit a každý, kdo si ji stihne do 17:00 zítřejšího dne (26. 12. 2022) aktivovat, se bude moci pustit do průzkumu herního prostředí zdecimované Ameriky v blízké budoucnosti, kde dochází k prolínání světa živých a mrtvých.
 
Před vydáním šlo o hodně očekávaný titul, kdy nikdo pořádně nevěděl, jaký příběh a hlavně gameplay lze vůbec očekávat, nicméně pokud Vám přesto nic neříká, můžete se podívat na trailer doprovázející její vydání:
 
 
Nebo na trailer doprovázející vydání DC verze:
 
 
Aktuální hodnocení na Metacriticu je u standardní verze 86 a 7.8 (critic/user reviews) a u DC verze 85 a 7.9 (critic/user reviews). Pro info, co přináší DC verze nového oproti té původní, doporučuji tento přehled změn na IGN. Před 2 týdny jsme se navíc v rámci akce The Game Awards 2022 dočkali teaseru na připravované pokračování s aktuálním pracovním názvem Death Stranding 2:

 
Doplnění na závěr: Po aktualizaci nabídky hry zdarma pro dnešní den, tedy po 17:00, byla nějakou chvíli nabízena dokonce verze Director's Cut a nikoli základní verze, což mě samotného docela překvapilo, takže jsem si řekl, že to stojí za pozornost pomocí aktuality. Zkoušel jsem ji v tu chvíli 3x po sobě přidat na svůj účet, ale akce se neprovedla (dočkal jsem se pokaždé pouze loadingu). Nechal jsem to tedy být s tím, že mají asi kvůli zvýšenému zájmu přetížený server a že si ji přidám na účet o něco později, ale poté jsem byl hned po publikaci této aktuality v diskuzi upozorněn (děkuji čtenáři mittar), že už je nabízena pouze standardní verze hry. Co k tomu dodat. Je to škoda, ale i standardní verze hry zdarma není k zahození a mnohé nepochybně potěší. Hra ve verzi Director's Cut je nyní v Epic Games Store se 40% slevou za 630 Kč a samostatný upgrade ze standardní verze (jež je teď zdarma) na DC verzi je se 40% slevou za 186 Kč. Hru si tak můžete zdarma rozehrát a pokud vás bude bavit, v případě zájmu ji za 186 Kč upgradovat na DC verzi.
 
Na Steamu lze Death Stranding ve verzi Director's Cut pořídit v rámci aktuálních slev za 23,99 EUR a upgrade na DC verzi (pokud už máte základní verzi právě na Steamu) za 5,99 EUR.
Dohráli jste Death Stranding do konce?
V anketě šlo hlasovat od 25.12.2022 do 25.1.2023. Počet hlasujících: 16
Ano. Byl to výjimečně dobrý/zajímavý herní zážitek25 %
Ano. Bylo to OK0 %
Ano. Ale trochu mě to zklamalo, čekal jsem od toho více0 %
Ne. Ale mám to rozehrané a plánuji to dohrát6 %
Ne. Sice to mám rozehrané, ale přestalo mě to bavit13 %
Ne. Zatím jsem to nerozehrál, ale plánuji se do toho pustit13 %
Ne. Ta hra mě nezajímá44 %
reklama