reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Epic nabízí zdarma hru Dying Light Enhanced Edition

10.4.2023, Karel Polívka, aktualita
Epic nabízí zdarma hru Dying Light Enhanced Edition
Epic Games Store teď nabízí zdarma FPS hru Dying Light, jež se odehrává v otevřeném světě plném zombies (infected), kde budete využívat nejen střelné a sečné zbraně, ale i parkour. A v noci se stanete lovnou zvěří. Nabídka skončí ve čtvrtek 13. 4. v 17:00.
Hra sice vyšla už 26. ledna 2015, ale to nic neubírá na její atraktivitě a schopnosti vtáhnout hráče do svého světa, jelikož ve své době byla po technické/grafické stránce hodně vysoko. I dnes tak vypadá stále dobře. Aspoň pro její běh není potřeba ten nejnovější HW, abyste se mohli vydat do rozsáhlého města Harran, v němž řádí nebezpečný virus.
 
 
Pokud jste Dying Light ještě nehráli a žánr FPS Vás baví, mohu Vám ji rozhodně doporučit, protože za posledních cca 10 let byla jen jednou z mála, co mě pozitivně překvapila zpracováním herního světa a herními mechanikami s důrazem na variabilitu zbraní stejně jako na rychlý pohyb s využíváním parkouru, který je zde zpracovaný opravdu výborně. A ten příběh v rámci žánru taky neurazí. Právě díky mixu toho všeho na mě dokázala mít efekt návykové hratelnosti, s kterým se už jinak moc často nesetkávám.
 
 
Naštěstí je zde celkem výrazná příběhová linie, aniž by Vám něco neustále odvádělo pozornost, jak tomu často ve hrách s otevřeným světem bývá. Ale připravte se na to, že pokud Vás bude bavit, pár desítek hodin v ní nejspíše stejně necháte. Kromě lidských nepřátel a různých typů zombies zde označovaných jako Infected se budete v noci setkávat také s jejich mnohem rychlejší a více nebezpečnou mutací Volatile, proti které je nejúčinnější obrana v podobě UV světla, kterému nedokáže odolat.
 
 
Nedávno vyšlo pokračování Dying Light II Stay Human, které patřilo mezi hodně očekávané tituly právě díky velkému úspěchu prvního dílu. Takže pokud máte rádi adrenalinovou akci, nevadí Vám hodně vysoká míra brutality při likvidaci nepřátel i pomocí všemožných sečných zbraní a nebojíte se tmy, kdy se z Vás stane lovná zvěř, doporučuji si hru teď v EGS aspoň aktivovat a vyzkoušet ji, až bude čas, když je teď zdarma a rovnou v rozšířené edici, která v nové lokaci navazuje na příběh ze základní verze a přináší nové herní režimy.

 
Kromě toho teď Epic nabízí zdarma ještě druhou hru s názvem shapez od vývojářů tobspr Games, která může udělat radost pro změnu těm, kdo raději mírumilovně něco tvoří :-)
 


Dohráli jste Dying Light do konce?
V anketě šlo hlasovat od 10.4.2023 do 10.5.2023. Počet hlasujících: 14
Ano. Byl to výjimečně dobrý/zajímavý herní zážitek21 %
Ano. Bylo to OK7 %
Ano. Ale trochu mě to zklamalo, čekal jsem od toho více0 %
Ne. Ale mám to rozehrané a plánuji to dohrát7 %
Ne. Sice to mám rozehrané, ale přestalo mě to bavit7 %
Ne. Zatím jsem to nerozehrál, ale plánuji se do toho pustit21 %
Ne. Ta hra mě nezajímá36 %
reklama