reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Epic prokračuje s rozdáváním her zdarma, je tu logická The Talos Principle

30.12.2019, Jan Vítek, aktualita
Epic prokračuje s rozdáváním her zdarma, je tu logická The Talos Principle
Společnost Epic Games nám slíbila nabídku 12 her zdarma, a to v krátkém sledu přes Vánoční svátky. Čekat by nás přitom měla ještě alespoň jedna další hra této série symbolizovaná klíčovou dírkou. Nyní je tu ale The Talos Principle.
The Talos Principle je tak 11. hrou v pořadí, takže následovat bude už jen jeden titul, pro který má Epic Games pouze malou nápovědu v podobě klíčové dírky. Lze tak tušit, že by to mohla být snad hra na zloděje, například samotný Thief, ale to brzy uvidíme. The Talos Principle je totiž v nabídce do dnešních 17:00 a pak už přijde hra prezentovaná následujícím piktogramem. Jde o dvanáctou v řadě, nicméně akce bude ještě pokračovat ještě dalším titulem, ale ten by už měl nabídku opravdu završit.
 
 
Obchod Epic Games Store začal tuto akci s robotickou strategii Into the Breach, dále s multiplayerovou akcí TowerFall Ascension, dále nabídl originální střílečku Superhot, kde se čas pohybuje společně s hlavní postavou, následovalo Little Inferno pro virtuální pyromany, opičí Ape Out, plošinkovka Celeste, po ní Totally Accurate Battle Simulator zaměřený na simulaci fyziky, vesmírná rogue honička FTL: Faster Than Light, akční retro RPG Hyper Light Drifter, taktická hra Shadow Tactics: Blades of the Shogun a nyní logická The Talos Principle. Jde o velice pestrou a zajímavou směsici, z níž by si měl vybrat každý, kdo vyloženě neočekával, že mu Epic naservíruje výběr AAA titulů, byť třeba starších. 
 
 
The Talos Principle je běžně k mání za 40 eur, i když nyní je na Steamu s 85% slevou. Jde přitom o povinnost pro ty, kteří si rádi zahrají nenásilné logické hry a není jim cizí žánr sci-fi. Ostatně i z ikonického obrázku je zřejmé, že tu budou roboti, ovšem na druhou stranu, kdo by čekal koťátka, ten bude asi zklamán (až na jedno z easter egg). Kotě zde symbolizuje spíše dobře známou filozofickou otázku točící se kolem Schrödingerovy kočky.  
 
Ve hře tak budeme řešit hádanky a logické hříčky pohledem první osoby, a to ve světě, kde se prolínají moderní technologie s prostředím starých rozvalin. Nebude tak nouze o droidy, lasery nebo hrátky s časem. Pod The Talos Principle se mimochodem podepsal také Tom Jubert, který pracoval právě na FTL a celkově jde o práci studia Croteam. 


reklama