reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EPoX přestavuje novou desku založenou na čipové sadě GeForce 6100

21.11.2005, Marek Štelčík, aktualita
EPoX přestavuje novou desku založenou na čipové sadě GeForce 6100
Společnost EPoX, výrobce grafických karet, základních desek a bluetooth zařízení, vypustila novou základní desku nazvanou EP-9GF6100-M, která je založená na čipové sadě GeForce 6100 od společnosti nVidia. Tato mikro ATX deska je určena pro...
Společnost EPoX, výrobce grafických karet, základních desek a bluetooth zařízení, vypustila novou základní desku nazvanou EP-9GF6100-M, která je založená na čipové sadě GeForce 6100 od společnosti nVidia. Tato mikro ATX deska je určena pro procesory AMD a socket 939. Podporuje tedy procesory AMD Sempron, Athlon 64, Athlon 64 - FX a Athlon X2. Integrované grafické jádro bude pomáhat k proražení do mainstreamu, tedy především do mnohých kanceláří a k nenáročným uživatelům.




Cílem bylo vytvořit levnou desku bezproblémově zvládající OS Windows Vista, oznamuje společnost. Podpora je zajištěna pro Direct X 9.0c, Shader Model 3.0, dva Pixel Shader a jeden Vertex Shader. Deska EP-GF6100-M obsahuje jeden PCI Express x16 , jeden PCI Express x1 a dva klasické PCI sloty. Je možné připojit dva Serial ATA disky a dále jsou obsaženy čtyři UltraDMA 133/100/66 kanály, integrovaný zvukový čip Realtek ALC655 zajištující 5.1 kanálové audio, 100Mbitový síťový adaptér a osm USB 2.0 portů. Co se operačních pamětí týče, tak je desku možno osadit čtyřmi DIMM moduly DDR 400MHz pamětí o celkové kapacitě 4GB. Dodávány jsou i monitorující softwarové utility Thunder Probe a Ghost Monitor. Přesnou cenu však servery neuvádí.


Zdroje: Tweaktown, VR-Zone, Anandtech
reklama