reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Esport nabírá na vážnosti: Olympic Esports Week bude v červnu 2023

21.11.2022, Milan Šurkala, aktualita
Esport nabírá na vážnosti: Olympic Esports Week bude v červnu 2023
Kategorie esportů je čím dál tím větším byznysem a bere se vážněji ve stále více kruzích. Esporty se totiž už svým způsobem probojovaly i na Olympiádu. V červnu 2023 totiž proběhne oficiální soutěž v esportech pod taktovkou Mezinárodního olympijského výboru.
Jsou podle Vás esporty skutečným sportem?
V anketě šlo hlasovat od 21.11.2022 do 21.12.2022. Počet hlasujících: 18
Ano61 %
Nedokážu se rozhodnout0 %
Ne39 %
Esporty už zdaleka nejsou nějaké nevýznamné LAN párty. Dnes jde o obří byznys, ve kterém se točí mnoho peněz a profesionální hráči se stávají významnými celebritami. Jde to dokonce tak daleko, že Mezinárodní olympijský výbor v červnu 2023 uspořádá v Singapuru první Olympic Esports Week. Podobná akce se sice už konala loni, kvůli koronavirovým opatřením šlo ale o čistě virtuální záležitost s více než 250 tisíci účastníky ze 100 zemí. V příštím roce by se ale finále už měla konat tváří v tvář, a to od 22. do 25. června 2023.
 
Olympic Esports Week
 
Celá akce bude vedle přenosu zápasů a soutěží doplněna o vzdělávací akce a diskuze. Podle prezidenta MOV, Thomase Bacha, by měl být soutěžní týden významným milníkem v podpoře virtuálních sportů v rámci olympijských soutěží. Mezi virtuálními soutěžemi bychom měli najít např. basebalové zápasy, cyklistiku, veslování, plachtění nebo motoristické závody. Např. loni se závodilo v Gran Turismu, baseball se hrál v eBaseball Powerful Pro, plachtilo se ve Virtual Regatta a cyklistickým simulátorem byla platforma Zwift. Více detailů o akci bychom se měli dozvědět počátkem příštího roku.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama