reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
17.5.2016, Jan Vítek, aktualita
Evropská komise se dle zatím ještě neoficiálních informací chystá Google zasáhnout obří pokutou, a to 3 miliard eur. Jde přitom pouze o jeden z více případů, které komise aktuálně vede a v nichž Google figuruje.
Ienari Tokugawa (107) | 21.5.201615:06
Spíše by mně zajímala snaha té komisařky a co za ní stojí? Protože to není snaha aby jsme se my měli lépe, nebo aby jsme měli stejný přístup i k jiným službám. Největší konkurenti google je Jabko a Microshit. Možná se jen pletu, ale já bych za tou snahou viděl i něco více než jen snaha o obecné blaho, protože o to nikomu z politiků nejde a nikdy nešlo.
Odpovědět0  0
JUWARE (489) | 19.5.201621:15
Zajímalo by mě několik věcí:
1. Jak EU došla k takové částce?
2. Když dám do Google vyhledat ­"internetový prohlížeč­", tak na prvním místě je Opera, pak nějaký seznam prohlížečů, třetí položka je jak funguje prohlížeč. No prostě, když to zkrátím, tak na první straně není ani jednou zmíněn Chrome a ani Google jako takový.
OK. Zkusím něco jiného: ­"Operační systém­" 2x vyleze Wikipedia, pak loga různých OS v pořadí Windows, Linux, Linux, Windows, Windows a Android jako poslední. ­(Asi to bude to vnucování­)
Pak tam skočila Alza, Heureka atd.
Pod položkou ­"Mini PC­" to na první stránce nenabídlo ani jeden Chromecast.
Takže jestli Ti ksindlové z EU dají vyhledat Google­/Chrome­/Android­/Chromecast­/Chromebook apod. a pak jim vadí, že to nenajde Apple­/Mac­/Windows­/Microsoft­/Linux atd., tak ať se jdou vys... a hodí si to na hlavu. Google by těm nenažrancům neměl dát ani korunu­/euro.
3. Evropská Unie a její komise apod. by měla být sama osobě prošetřena, protože jak je možné, že žádá miliardové sankce za naprosté nesmysly a tvoří ještě obludnější nařízení?
Odpovědět1  0
Destabilizator (45) | 18.5.20168:00
Ja nejak nerozumim tomu, co ta komise teda ma? Samozrejme, ze je to vyhledavac Googlu a samozrejme, ze pokud uzivatel hleda neco, co Google ma, tak se mu to bude snazit nabidnout, ne?
Kdybych varil pivo a mel hospodu s vice druhy piva, tak si taky to svoje napisu na prvni misto, ne?
Navic sluzby Goole jsou vicemene solidni, neotravne a je jich hrstka... Pri mem vyhledavani mi Google nevnucoval nic ­(pac nic z toho co jsem hledal nemaji)
Odpovědět0  0
icecat (15) | 18.5.201610:21
Tady najdeš odpověď http:­/­/byznys.lidovky.cz­/android­-ohrozuje­-nove­-aplikace­-a­-podnikani­-v­-digitalnim­-svete­-varuje­-eurokomisarka­-gzn­-­/statni­-pokladna.aspx?c=A160509_144956_statni­-pokladna_pave

Jinak ještě citace autora článku: ­"Prý se podle ní inspiroval dánský politický seriál Borgen, ale dost o tom pochybuju. Žena, která si tvrdě vyšlápla na Google není nijak hysterická a zatvrzelá jak seriálová postava. Nejde po technologii, ale po obchodních praktikách, nejde po velké firmě, ale po tom, co vidí jako velké nebezpečí nejenom pro Evropu. Margrethe Vestager mě moc příjemně překvapila!"
Odpovědět0  0
Destabilizator (45) | 18.5.201610:48
No moc jsem si tam nepocetl, protoze me monopol Lidovych Novin nenecha docist bez koupe jejich digitalniho vydani.

Kazdopadne uz zacatek je nejaky sahly, baba breci, ze kdyz chces stavet na Androidu, musis mit predinstalovany Chrome, atd. ­(stejne jako IE­/Edge u Microsoftu, ale stejne i tady, Te nikdo nenuti ho pouzivat­) a ze kvuli tomu nikdo nemuze prijit s necim novym... Kdyz nekdo chce prijit s necim novym, tak klidne muze, kdyz chce prichazet s nadstavbou Androidu, tak asi logicky musi splnit pozadavky puvodniho autora, ne? Na rozdil od Apple, kde nikdo ani s nadstavbou iOS prijit nemuze.
Vlastne babe vubec nerozumim, o co ji teda jde. Imo az nekdo prijde s lepsim OS nez ­"Android + Google sluzby­/aplikace­", tak k nemu vsichni radi prejdou. Zatim to nevidim moc realne...
Odpovědět0  3
icecat (15) | 18.5.201613:39
No, pokud lidovky označuješ za monopol ­(asi by sis navíc měl nejdřív ujasnit význam toho slova­) jen proto, že si dovolujou chtít platit za svoji práci, tzn. psaní článků, tak pak v zásadě ani nemusíš s tím článkem ztrácet čas..
Odpovědět0  0
Destabilizator (45) | 18.5.201613:47
Omg tak ja priste zkusim jednodussi vtip. Nebo mozna zkus odkazovat neplacene clanky ;­)
No vidim, ze si se jen chytil blbosti, misto masa, tak toho asi nechame.
Odpovědět0  0
reklama
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.