reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EVGA GeForce GTX 980 HYBRID: vzduch + voda

26.3.2015, Jan Vítek, aktualita
EVGA GeForce GTX 980 HYBRID: vzduch + voda
EVGA přišla s grafickou kartou GeForce GTX 980 HYBRID, jejíž chlazení vypadá na model s TDP 165 W poněkud naddimenzovaně. Však kartu s integrovaným vodním chlazením nabízí AMD v podobě Radeonu R9 295X2 se dvěma GPU.
A právě Radeon R9 295X2 má maximální spotřebu 500 W, takže vodní chlazení opravdu má smysl, respektive je to nezbytnost, kdežto u GeForce GTX 980 se bude hodit pro pokusy o výrazné přetaktování. Jde tedy o hybridní chlazení, což znamená, že vzduchový chladič zůstal, avšak poslouží zde především pro chlazení pamětí a napájecí oblasti, k nimž není připojen vodní blok.





Samotné vodní chlazení vypadá pouze jako upravený procesorový vodní chladič, k němuž EVGA vyrobila pouze příslušný mechanismus pro přichycení na GPU, což díky otvorům v PCB není nic složitého. Radiátor je tak určen pro jeden 120mm ventilátor a je tenký, čili jde o ten nejmenší, jaký se vůbec používá. Pro takovou kartu ale bude s přehledem stačit.





EVGA ale nenabízí pouze samotnou kartu GeForce GTX 980 HYBRID, ale také příslušné chlazení jako sadu, kterou si můžeme chlazení již zakoupené karty vylepšit. Vodní chlazení je samozřejmě bezúdržbové, takže nemusíme, tedy ani nesmíme, okruh otvírat a dolévat chladicí médium.

Co se týče specifikací, pak výrobce GPU již od výroby přetaktoval, a to ze základních 1126 až 1216 MHz na 1291 až 1393 MHz. Paměti zůstaly na svých 7010 MHz a co se týče rozhraní, máme tu HDMI 2.0, tři DisplayPort 1.2 a Dual-link DVI.

Zdroj: TZ EVGA
reklama