reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EVGA SuperNOVA G3: malý zdroj, vysoký výkon

9.11.2016, Jan Vítek, aktualita
EVGA SuperNOVA G3: malý zdroj, vysoký výkon
Společnost EVGA představila zajímavý počítačový zdroj, respektive celou řadu SuperNOVA G3. Na ní jsou zajímavé rozměry, efektivita, výkon a dle výrobce také spolehlivost. Nezbývá než doufat, že na tomto zdroji EVGA nešetřila jako na svých grafikách.
EVGA SuperNOVA G3 spadá do rodiny SuperNOVA G a jedná se o nástupce řady G2, oproti níž mají nové zdroje nabídnout vyšší výkon, tišší provoz, stabilnější výstup a menší rozměry. Jde ale stále o zdroje formátu ATX, takže dva základní rozměry zůstávají vždy stejné a mění se pouze hloubka zdroje a o tu právě jde. Zdroje řady G2 byly hluboké alespoň 165 mm, zatímco všechny modely v nové řadě G3 mají na hloubku pouze 150 mm.





Celá série SuperNOVA G čítá vysoce efektivní zdroje a G3 nejsou výjimkou se svou certifikací 80 Plus Gold, což znamená efektivitu nad 90 procent. Vejde se do nich také 140mm ventilátor s ložisky HDB (Hydraulic Dynamic Bearing), u nějž EVGA vyzdvihuje dlouhou životnost a tichý chod. Ostatně u tak efektivních zdrojů by ventilátor neměl mít moc práce. V režimu EVGA ECO, který se zapne při nízké zátěži počítače a zdroje, se ventilátor zcela vypne a ani při stoprocentní zátěži nemá hlučnost překročit 25 dBA (u modelů do 750 W) a jen 850W a 1000W modely mohou hlučet až na úrovni 35 dBA.





Specifikace dále mluví o značkových japonských kondenzátorech a samozřejmostí už jsou také různé ochrany proti nadproudu, zkratu, přepětí, přehřátí či nadměrnému odběru. K dispozici budou modely s výkonem 550, 650, 750, 850 a 1000 W, přičemž dva nejslabší mají záruku 7 roků a ostatní dokonce deset let.





EVGA neuvedla základní informace o jejich dostupnosti a cenách, ale alespoň o 1000W variantě víme, že se bude v USA prodávat za 160 dolarů.

Zdroj: Hexus.net
reklama