reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EVGA uvádí svou nejlepší desku s LGA 2011

1.7.2013, Jan Vítek, aktualita
EVGA uvádí svou nejlepší desku s LGA 2011
Společnost EVGA si připravila novou základní desku X79 Dark (model: 150-SE-E789-KR), která má být tím nejlepším, co tato firma nabízí pro socket Intel LGA 2011 a příslušné procesory. Tato deska je také určena pro overclockery, pracující...
Společnost EVGA si připravila novou základní desku X79 Dark (model: 150-SE-E789-KR), která má být tím nejlepším, co tato firma nabízí pro socket Intel LGA 2011 a příslušné procesory. Tato deska je také určena pro overclockery, pracující s otevřenou sestavou, neboť je vybavena příslušnými tlačítky Power a Reset, čímž to samozřejmě nekončí. Krom toho tu máme podporu EVBot, měření napětí na různých pozicích a nový UEFI BIOS.





Jedná se formát Extended ATX s rozměry 305 x 264 mm a pro napájení je tu kromě 24pinového konektoru ATX také dvojice 8pinových EPS a také pro karty 6pinový PCIe. Napájení VRM tu pak má 12+2 fáze pro samotný procesor a čtyři další fáze pro paměti.





Co se týče slotů, těch je tu celkem šest a z toho pět PCI Express x16 a jeden PCI Express x4. Všechny velké sloty jsou typu 3.0, přičemž dva jsou vybaveny plným počtem linek, případně mohou všechny fungovat s osmi linkami. Pro úložná zařízení tu máme šest SATA 6 Gbps (dva má na starosti X79) a pak čtyři SATA 3 Gbps a dva eSATA 3 Gbps.

Nakonec nám tato deska nabídne osmikanálové HD audio, dva gigabitové Ethernetové konektory (oba s čipy Intel), šest USB 3.0 (čtyři na zadním panelu), Bluetooth, několik USB 2.0/1.1, a to vše za cenu 400 USD.

Zdroj: techPowerUp
reklama