reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Externí OneTouch s kapacitou 1TB

18.10.2005, Marek Štelčík, aktualita
Externí OneTouch s kapacitou 1TB
Společnost Maxtor představila v New Yorku nejnovější přírůstek do rodiny externích pevných disků, tedy OneTouch III. Ten představuje jakýsi kompromis mezi externími disky konkurentů Seagate, Western Digital (max 500GB) a LaCie high-end externím...
Společnost Maxtor představila v New Yorku nejnovější přírůstek do rodiny externích pevných disků, tedy OneTouch III. Ten představuje jakýsi kompromis mezi externími disky konkurentů Seagate, Western Digital (max 500GB) a LaCie high-end externím 2TB diskem za 2000 dolarů. OneTouch III bude nabízen ve dvou variantách lišících se kapacitou. Na jeden model bude možno uložit 600GB dat a na druhý až 1TB. Kapacitu tvoří dva pevné disky uvnitř skříně. Dvojice disků uvnitř skříně umožní zapojit externí disk buď do Raid 0 či Raid 1, dle toho za jakým účelem hodlá uživatel disk provozovat.



Připojení k PC je řešeno pomocí USB 2.0, FireWire 400 a FireWire 800. Navíc tři další rysy odlišují OneTouch III od konkurence. První je synchronizační rys, který synchronizuje data mezi různými zařízeními. Druhým rysem je bezpečnostní funkce DriveLock zamezující neoprávněné použití. A posledním ze trojice je System Rollback, který by měl obnovit PC z virových nákaz, chyb apod. zpět do funkčního stavu. Externí disk OneTouch III bude k dostání začátkem prosince za cenu zhruba 13 750Kč ($549) za 600GB variantu a za model o velikosti1TB zaplatí případný zájemce cca 22 500Kč ($899).

Zdroje: www.tgdaily.com, www.shareholder.com
reklama