reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
6.9.2019, Milan Šurkala, aktualita
Průšvihy sociální sítě Facebook asi jen tak neskončí. Nyní se našla volně se povalující  databáze obsahující údaje 419 milionů uživatelů této sociální sítě. Zatím není jasné, proč byla data takto přístupná.
nemám co skrývat, unik dat mi nevadí, lepší než únik moči. A to myslím vážně. Chlapci jednoho dne vás to potká, ztvrdne vám z neustálého vysedávání u počítače prostata a budete rádi že to nějak zachráníte.
Odpovědět2  3
Mitisko (125) | 9.9.201914:01
Za takovéhle názory bych nejraději bral občanský průkaz a aj rodný list. A ještě si dá do nickname IT Guru. Se divím že takový guru jak ty nemá veřejně veden transparentní účet, anebo by bylo zajímavé se podívat na tvé ­"úspěchy ve škole­" když nemáš co skrývat. Nejlépe udělej web kde zveřejníš aj hesla k ibankingu. Vždyť na co je bezpečnost a věci co mají zůstat tajné ne ?
Přitom tam přidej fotky tvých bejvalek, oni budou mít určitě stejný názor jak ty
Odpovědět2  0
Bison (807) | 7.9.201919:02
neustále úniky a plena v tomto prípade nepomôže, jednoducho FB je ­"maminčin pochcánek­"
Odpovědět1  0
pcmaker (263) | 7.9.201910:57
Zaregistrovat se na Facebooku? Ani mne nehne. Pořídit si chytrý mobil? Ani náhodou. Používám bankovky a mince, chodím pěšky, třídím odpad, v sobotu umývám schody a zametám chodník. Jsem z jiného světa. Jsem svobodný.
Odpovědět7  1
Choakinek (1548) | 7.9.201918:10
Přijde mi to jako blábol. Nesvobodný může být ten, kdo výše uvedeným věcem nějak podlehne, např. se stane závislým na používání Facebooku atd., ale kdo jede v režimu ­"všeho s mírou­", pro toho výše uvedené pomůcky, tj. Facebook, smartphone, debetní nebo kreditní karta, hromadná doprava, automobil atd. mohou být užitečné pomůcky zpříjemňující život.

Třeba kde já cítím největší nesvobodu, to je jednoznačně v práci. Tam vás management, kterému záleží výhradně jen na korytech ­(často složený z ­"kádrů­", kterým by se musel poklonit i komunistický režim­), uvrhne do naprosto otřesných pracovních podmínek a nezmůžete s tím vůbec nic.

Dále cítím zásadní nesvobodu na příjmové oblasti, ve které mi stát sebere cca 70% příjmů a aby se teda jako neřeklo, tak mi nechá alespoň těch 30%.

Prostě ­- svět vo hovně!
Odpovědět6  0
Vlaněk (22) | 8.9.201922:34
Máte naprostou pravdu. Nenechte si vnutit to, co ve skutečnosti nepotřebujete. Sice Facebook ­(velmi málo­), smartphone ­(velmi mnoho­), platební karty ­(nemám rád hotovost­), dopravní prostředky ­(do práce mám 23 km a na kole už to nezvládám­), používám, ale u koho vidím, že ho do toho tlačí okolí, podporuji v tom, aby tyto výdobytky moderní doby nepoužíval. Vážím si každého, kdo dokáže říct: ­"Tohle já nechci!"
Odpovědět1  0
wrah666 (6205) | 7.9.20196:24
Jo, tohle je průšvih. FB data prodává, představa, že mu někde utekla zadarmo je pro ně hrozná :)
Odpovědět6  0
Choakinek (1548) | 7.9.20190:44
Tak uvést vlastní kryptoměnu a zásadním způsobem tak zpochybnit význam ­"tiskařského stroje­" na peníze ­- zdroje obří moci bankovní mafie ­- to si Facebook dovolil opravdu hodně, takže předpokládám, že v tajných službách speciálně vyhrazený tým pro Facebook nyní jede v režimu 24­/7, což znamená, že v současnosti a blízké budoucnosti se toho na Facebook ­"objeví­" asi hodně.

Tím se nemusíme trápit, kdož víme, že tahle mašinérie už mele z posledního ;­-­).
Odpovědět3  3
wrah666 (6205) | 7.9.20197:03
Normální boj nově založené zločinecké organizace o území a moc se starou strukturou. Pro prosté lidi to má leda zničující efekt. Chvíli je budou bít a vydírat obě party a pak jim vítěz preventivně ublíží, aby je náhodou nenapadlo se vzpírat taky.
Odpovědět2  1
Choakinek (1548) | 7.9.201918:36
Úmysly Facebooku neznám, mohou být samozřejmě nepoctivé, ale přeci jenom tam vnímám určitý systémový posun k lepšímu. Zkusím to vysvětlit:

1­) Je to soukromá firma s přímou odpovědností vůči svým zákazníkům. To je zásadní rozdíl oproti současnému stavu. Nebudete­-li s užíváním kryptoměny spokojen, prostě ji přestanete používat. Takto snadno používání peněz vydávanými státy rozhodně ukončit nemůžete. Můžete to učinit jen v případě, že budete akceptovat celou škálu různých limitů, které přinese situace, že prostě nebudete moci obchodovat s těmi jedinci, kteří státní peníze používají. Tento jev vychází z reality světa, ve kterém má stát monopol na vydávání peněz.

2­) Fakt, že Facebook své peníze nazval kryptoměnou, přímo odkazuje k celé pestré škále různých kryptoměn a to tedy i těch, za kterými nestojí žádná známá organizace, ale pouze kdosi v anonymitě ji založil a předal správu nad ní všem uživatelům ­(např. Bitcoin­).
Odpovědět0  3
martinX34 (53) | 8.9.201916:52
Zakaznikmi Facebooku ale nie su jeho pouzivatelia, ale firmy ktorym Facebook data o pouzivateloch predava.
Odpovědět1  0
Choakinek (1548) | 8.9.201917:17
No, když uživatelé nebudou, FB nebude mít co prodávat ;­-­).

Já to myslel spíš obecně ­- prostě když je to soukromá firma, tak má přímou odpovědnost vůči svým zákazníkům. A hlavně jsem to myslel pro případ, ve kterém již FB bude nabízet svou kryptoměnu. Nejsem si jistý, jestli i pak půjde nazvat všechny případné zájemce o kryptoměnu zákazníky, ale s velkou jistotou se základna zákazníků rozšíří. Zkrátka FB dnes má a bude mít i v budoucnu vedle uživatelů i pestrou škálu různých zákazníků.
Odpovědět0  1
DarkRichelieu (1230) | 8.9.201918:37
Facebook to směřuje k tomu, že co se dnes na facebooku kupuje za prachy, bude jen za jeho novou kryptoměnu.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.