reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
6.5.2019, Jan Vítek, aktualita
Máme tu nové fámy o chystaných grafických čipech Navi, které veskrze nejsou pozitivní. Máme tu jednak odsunutí nástupu karet Instinct založených na Navi 20 a pak i otázku taktů herních karet s čipy Navi. 
del42sa (238) | 7.5.201910:15
"No a jestli má AMD s Navi problémy? Může být. Stává se to. Hlavní je, aby je vyřešily a pak teprve vydaly karty...i za cenu zpoždění. ­"

Jasně to je super nápad. Navi má už teď zpoždění rok, tak proč to čekání ještě víc neprotáhnout .­-)
Odpovědět2  0
Cemada (1210) | 7.5.201910:47
A to jsi viděl v jak staré roadmapě?
Odpovědět0  2
XyM (193) | 6.5.201916:59
Jsem čekal od AMD větší pecku než tohle... i když tomu nevěřím ­(Jako každému ­"leaku­"), docela jsem i zapochyboval o schopnosti uvést konečně něco lepšího než vysokou spotřebu a teploty. No i když vím, že na tom nVidie není o nic lepší. Opravdu doufám, že se Raja Koduri pochlapil a opravdu něco udělal s GCN aby to konečně mělo smysl, kupovat aj mid­-endu ­(mainstreamu­). A to označení, to jako fakt nemá AMD nic napraci než se sr**t do zančení nVidie? :D Jakože nevadí mi to až jak jsem si myslel, ale lepší by bylo tam dát něco jako RX 680 SRT :D nebo RX­-T 680.
Odpovědět3  1
honza1616 (3625) | 6.5.201919:12
Naprosto s tebou souhlasím, taky.jsem čekal něco co bude konkurovat RTX2080 ...:­(
A ano serou svoje značení úplně všude, začalo to chipsety a ted gpu...
Odpovědět2  0
Musím tě zklamat, ale Raja Koduri už nějakej ten pátek u AMD není.

Nejvíc se mi líbí Navi12 a jejich údajných 4GB paměti, protože halvně skalní fandové AMD peskovali nvidii za málo paměti u RTX2060 která má výkon okolo gtx1080 se 6GB, a tak jsem zvědavý jak budou obhajovat tyhle 4GB.
Jinak u AMD bývá zvykem že si na ohlášený produkt počkáme, čím hypovanější produkt, tím déle. Vega byla hypována a čekalo se na ni rok a půl, od NaVi se čeká ještě víc, tak třeba AMD trhne svůj vlastní rekord a v roce 2023 tady konečně příjd Navi, která zdupe na prach nVidii... v low­-low segmenentu... přeju jí to, protože v tom segmentu se prej údajně prodává nejvíc karet, takže na to jde AMD vždycky chytře. Kdyžto nVidiie se žene za zbytečnostma jak pomituná a přitom to nemá reálné opodstatnění a nikdo to nechce a nefunguje to. Třeba takovej PhysX, vždyť to je úplná blbost, kterou každej správnej pařan vypíná hned při startu hry. A RTX, no ten je fuj, ten ti sebere 50% výkonu a ani si nevšimneš nějaké změny v grafice.
Takže jako majitel GTX1080 budu dál čekat na další generaci Navi, která bude úplně nejlepčejší a mezitím si koupím next gen který příjde po Turingu, abych měl na čem hrát. Teda já nevím, zatím mě pořád stačí a pořád jsem se nedostal k těm Dx č. 12 hrám...
Odpovědět1  1
XyM (193) | 6.5.201920:42
No Raja Koduri tam dlouho není to je pravda ale, že prý měl řešit problematiku GCN architektury, než měl jít na ten ­"odpočinek­". Njn. Teď přesně nevím kolik her jsem hrál na DX 12. Možná Wolfenstein: New Colossus a možná ještě něco netuším.
Odpovědět0  0
Cemada (1210) | 7.5.20197:58
Nic ve zlé, ale na jednu stranu píšeš, že tomu nevěříš a na druhou už říkáš, že jsi čekal víc.
V první řadě jde pořád o spekulace, tzn. že stále neznáme výkon, neznáme TDP, neznáme ceny, neznáme označení atd. ale ty jsi čekal víc.

Navi je ještě stále GCN, není to nová architektura. Lze tedy očekávat maximálně to, co 7nm nabízí:
O cca 30% vyšší výkon při zachování spotřeby nebo o cca 30­-40% nižší spotřeba při zachování původního výkonu...no a nebo něco mezi tím. AMD se pravděpodobně vydá tou první cestou, stejně jako u VII.
Pak ještě bude záležet na tom, za jaké ceny toto nabídne.

No a jestli má AMD s Navi problémy? Může být. Stává se to. Hlavní je, aby je vyřešily a pak teprve vydaly karty...i za cenu zpoždění.

Takže bych klidnil vášně ;­-)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.