Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Firefox 2.0 konečně na světě

24.10.2006, Jan Vítek, aktualita
Firefox 2.0 konečně na světě
Včera proběhla Internetem zpráva, že se Mozilla Foundation konečně po otestování svého nového Firefoxu 2.0 chystá dnes uvést jeho ostrou verzi. Zprávy samozřejmě nelhaly, a tak si již můžeme stáhnout tuto novinku ze serveru Mozilly. Jen...
Včera proběhla Internetem zpráva, že se Mozilla Foundation konečně po otestování svého nového Firefoxu 2.0 chystá dnes uvést jeho ostrou verzi. Zprávy samozřejmě nelhaly, a tak si již můžeme stáhnout tuto novinku ze serveru Mozilly.



Jen připomenu změny a novinky od poslední verze 1.5. Grafické rozhraní ve své podstatě zůstalo stejné; novinky najdeme spíše pod jeho kabátem. Vylepšeny byly taby, do nichž FF již z výchozího nastavení otevírá nové odkazy a každý z těchto tabů obsahuje tlačítko pro své zavření - podobně, jako to má i Opera. Přidána byla historie těchto tabů, která ukládá seznam těch nedávno zavřených, aby uživatel mohl svůj omyl snadno a rychle napravit jejich znovuotevřením. Pole pro vyhledávání nyní nabízí možné řetězce, po havárii systému můžeme snadno navázat na předchozí stav otevřených stránek a k dispozici je také kontrola pravopisu pro on-line formuláře (že bychom zažili obrození českého jazyka v internetových diskuzích?).

Ochrana proti phishingu zahrnuje varování před stránkami, které se snaží vypadat jako oficiální formuláře (například přihlašovací dialogy pro internet banking) a dostat z uživatelů osobní údaje, či rovnou přístupová hesla k účtům nebo údaje o platebních kartách. Novinkou je také podpora pro Javascript 1.7. Oficiálně má být být Firefox 2.0 vypuštěn až dnešní odpoledne, proto na stránkách Mozilla.com odkaz na něj zatím nenajdete a je nutné stahovat přímo z FTP serveru.

Zdroje: Mozilla, DailyTech