reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fnatic Esports mají vlastní řadu periferií

24.11.2015, Jan Vítek, aktualita
Fnatic Esports mají vlastní řadu periferií
Již nikdo se nepozastaví nad tím, že názvy známých profesionálních herních týmů i jména jednotlivců jsou firmami využívány pro propagaci různých periferií. Nyní se objevila i nová řada spojená s týmem Fnatic.
Tým Fnatic byl dříve spojen se společností Steelseries, ovšem nyní se dle tiskové zprávy osamostatňuje a vydává novou řadu herních periferií, které propaguje na crowdfundingovém serveru Indiegogo. Dle dostupných informací nejde o marketingový tah firmy Steelseries, která by si tak mohla chtít zafinancovat vývoj a zajistit prvotní odbyt (cílem je vybrat alespoň 133.000 USD). Zaměřme se ale na samotné produkty, a to myš, příslušnou podložku a klávesnici.





Jedná se o řadu Fnatc Gear, která má být jednoduchá a nabídnout chce prý vše, co pro-gamer potřebuje. Fnatic říkají, že jde o světově první profesionální herní periferie vytvořené konkrétně pro Esporty, ale nemusíme dlouho hledat, abychom našli podobný hardware. Taková společnost Func nabídne v podstatě to samé, však myš Flick se nápadně podobá její myši MS-2 a klávesnice Rush zase modelu Func KB-460. Není tedy divu, když se na stránkách Indiegogo dočteme, že Fnatic s firmou Func spolupracují a založili své produkty právě na jejich.

Jejich hlavní myšlenkou přitom bylo nabídnout jednoduché periferie, které dělají to, co mají a nic víc, díky čemuž bude i výsledná cena nižší. Taková klávesnice Rush s nabídkou tlačítek Cherry MX Red, Blue nebo Brown má na první pohled běžné rozložení kláves a žádné speciální. Navíc je vybavena jen podsvícením, párem USB portů, multimediálními funkcemi na klávesách F a odnímatelnou podložkou pod zápěstí. Z hlediska funkčnosti má plný N-key rollover a paměť pro uložení profilů


Myš Flick má souměrné tělo a využívá optický senzor Pixart 3310 a rovněž má paměť pro profily. K této myši si budeme moci vybrat buď neohebnou podložku Boost nebo ohebnou Focus s měkkým povrchem, a to v několika velikostech. Za myš si Fnatic s Func řeknou 50 dolarů a za klávesnici 120, čili ceny jsou přiměřené.

Zdroj: Indiegogo

reklama