reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Folding@Home dostal podporu CUDA s nárůstem výkonu až o 30 %

29.9.2020, Jan Vítek, aktualita
Folding@Home dostal podporu CUDA s nárůstem výkonu až o 30 %
Z nové tiskové zprávy se dozvídáme, že Folding@home získává přímou podporu technologie NVIDIA CUDA, z čehož si můžeme slibovat výkonnostní bonus mezi 15 a 30 procenty. Vyšší výkon tak bude k dispozici i pro hledání léku na Covid-19. 
GPU využívaná přímo v rámci projektu Folding@home jsou založena na otevřeném toolkitu OpenMM a nyní je tu díky podpoře firmy NVIDIA také CUDA, která umožní rychlejší zpracovávání zadávaných úloh, přičemž z toho kouká asi 15 až 30% zvýšení výkonu většiny karet GeForce. Může to být i mnohem více, anebo naopak méně, ale to jsou spíše výjimky v podobě karet Tesla či starších generací GeForce.
 
zvýšení výkonu na typických projektech v rámci Folding@home
 
 
Kdo tak používá pro některý z projektů Folding@home grafiku od NVIDIE, může se těšit na více odvedené práce, která se odrazí i ve větším počtu PPD (Points Per Day). A zvláště v případě COVID Moonshot Sprint využívající speciální funkce OpenMM lze nově očekávat ještě větší nárůst výkonu, a to o 30 až 100 procent. Pro to tu máme zase jiný graf, v němž excelují i stále ještě aktuální Turingy: 
 
zvýšení výkonu projektů COVID Moonshot 
 
Samotní účastníci Folding@home přitom nemusí dělat nic, jen počkat na novou verzi core22 0.0.13, která bude nasazena během několika dní a v případě potřeby automaticky stáhne příslušné knihovny pro CUDA. O tom se pak uživatel může následně dozvědět v logu, takže z jeho strany určitě není třeba si instalovat CUDA Toolkit, ale měl by mít v systému nejnovější grafické ovladače od NVIDIE.
 
 
Zpráva ještě také varuje, že ačkoliv by vše mělo proběhnout automaticky a bezproblémově, potíže nejsou vyloučeny, takže se s nimi můžeme případně podělit na fórech (Folding Forum). 
 
Zdroj: TZ Folding@home via TechPowerUp 


reklama