Zdravím všechny
Chtěl bych se zeptat jestli je omezen počet připojitelných zařízení do USB.Třeba muj známý má pc(bližší konf. neznám),ale deska má pouze dvě Usb vzadu,živí se jako grafik a doma má asi 7 tiskáren,ty jsem mu nedávno pomáhal instalovat a když už jsem byl u poslední tak usbéčko jí už nerozpozalo a v oznamovací oblasti se zobrazila hláška že kořenový rozbočovač usb nebyl nalezen-toto boužel nevím přesně jelikož používá ANG XPéčka a Aj není zrovna moje parketa.
Chtěl bych se zeptat jestli je omezen počet připojitelných zařízení do USB.Třeba muj známý má pc(bližší konf. neznám),ale deska má pouze dvě Usb vzadu,živí se jako grafik a doma má asi 7 tiskáren,ty jsem mu nedávno pomáhal instalovat a když už jsem byl u poslední tak usbéčko jí už nerozpozalo a v oznamovací oblasti se zobrazila hláška že kořenový rozbočovač usb nebyl nalezen-toto boužel nevím přesně jelikož používá ANG XPéčka a Aj není zrovna moje parketa.
Na jeden konektor lze teoreticky připojit až 127 zařízení. Chyba bude spíš v ovladačích desky, nebo prostě něco s deskou. Správce zařízení je bez vykřičníků...?
ano SZ je bez vykřičníků,ale když se objevý ta bublina s tou hláškou a kliknu na ní,tak se objeví tabulka kde je vyspaných cca 12 kořenových rozb. USB a asi u dvou vykřičník je!!!
[QUOTE=omnitek;54933]ano SZ je bez vykřičníků,ale když se objevý ta bublina s tou hláškou a kliknu na ní,tak se objeví tabulka kde je vyspaných cca 12 kořenových rozb. USB a asi u dvou vykřičník je!!![/QUOTE]
Zřejmě používá hub...? Je ten v pořádku (externí napájení v pořádku zapojenu atd.)...? Byla tiskárna nainstalována správně...? Externí zařízení zase není úplně moje parketa :notsure používal sem dycky tak málo zařízení že se mi z těch počtů USB točila hlava :runaway
Zřejmě používá hub...? Je ten v pořádku (externí napájení v pořádku zapojenu atd.)...? Byla tiskárna nainstalována správně...? Externí zařízení zase není úplně moje parketa :notsure používal sem dycky tak málo zařízení že se mi z těch počtů USB točila hlava :runaway
ne ne,Hub nepoužívá.má pouze kabel na stole který je stále připojen a jen prohazuje tiskárny.Tiskárny jsou nainstalované dobře.když jednu odeberu třeba tu co již fungovala a nainstaluji tu co předtím nešla tak ta jde a ta co šla předtím už přidat nejde a vyhodíto výše zmníněnou hlášku,prostě je to omezeno na 6 zařízení !
[QUOTE=omnitek;54938]ne ne,Hub nepoužívá.má pouze kabel na stole který je stále připojen a jen prohazuje tiskárny.Tiskárny jsou nainstalované dobře.když jednu odeberu třeba tu co již fungovala a nainstaluji tu co předtím nešla tak ta jde a ta co šla předtím už přidat nejde a vyhodíto výše zmníněnou hlášku,prostě je to omezeno na 6 zařízení ![/QUOTE]
No, tak to může být problém s ovladači, když je tam víc tiskáren...neustálý přeinstalovávání atd. není dobrý. Proč vlastně 6 tiskáren...? To pak plodí problémy :runaway
No, tak to může být problém s ovladači, když je tam víc tiskáren...neustálý přeinstalovávání atd. není dobrý. Proč vlastně 6 tiskáren...? To pak plodí problémy :runaway
[QUOTE=Pavel Boček;54941] Proč vlastně 6 tiskáren...? To pak plodí problémy :runaway[/QUOTE]
to je pravda,kolikrát stačí i dvě !Ale ani nevím.Co sem si všiml,tak tam má tiskárnu na A3 formát,další na fotky,další co má podporu Wifi a Bluetooht,atd...přesně fakt nevím.Dobrá tedy,zkusím nové ovladače !!Díky
to je pravda,kolikrát stačí i dvě !Ale ani nevím.Co sem si všiml,tak tam má tiskárnu na A3 formát,další na fotky,další co má podporu Wifi a Bluetooht,atd...přesně fakt nevím.Dobrá tedy,zkusím nové ovladače !!Díky
S tímhle nemám pražádné zkušenosti, ale není možné, že je systém nějak omezený třeba pouze na 6 tiskáren ( které můžou mít třeba společné vlastnosti nebo něco )? Sice nevím, proč by měl být, ale u Windows člověk nikdy neví.
[QUOTE=omnitek;54946]to je pravda,kolikrát stačí i dvě !Ale ani nevím.Co sem si všiml,tak tam má tiskárnu na A3 formát,další na fotky,další co má podporu Wifi a Bluetooht,atd...přesně fakt nevím.Dobrá tedy,zkusím nové ovladače !!Díky[/QUOTE]
Zkusil bych všechny odinstalovat a postupně přidávat a zkoušet co to udělá :)
Zkusil bych všechny odinstalovat a postupně přidávat a zkoušet co to udělá :)
[QUOTE=Pavel Boček;54952]Zkusil bych všechny odinstalovat a postupně přidávat a zkoušet co to udělá :)[/QUOTE]
to už jsem zkoušel asi 3 x v ruzném pořadí.Nejdříve od stejného výrobce a typem co nejblíže k sobě(to nevyšlo) tak jsem to skusil obráceně a také nic,docela mi to vrtá hlavou.
to už jsem zkoušel asi 3 x v ruzném pořadí.Nejdříve od stejného výrobce a typem co nejblíže k sobě(to nevyšlo) tak jsem to skusil obráceně a také nic,docela mi to vrtá hlavou.
[QUOTE=Intri;54950]S tímhle nemám pražádné zkušenosti, ale není možné, že je systém nějak omezený třeba pouze na 6 tiskáren ( které můžou mít třeba společné vlastnosti nebo něco )? Sice nevím, proč by měl být, ale u Windows člověk nikdy neví.[/QUOTE]
není to tím že ty XP sou anglické?tvrdil mi že předtím používal české se SP1 a ještě předtím win2000(CZ) a tento problém neměl.
není to tím že ty XP sou anglické?tvrdil mi že předtím používal české se SP1 a ještě předtím win2000(CZ) a tento problém neměl.
[QUOTE=omnitek;54956]to už jsem zkoušel asi 3 x v ruzném pořadí.Nejdříve od stejného výrobce a typem co nejblíže k sobě(to nevyšlo) tak jsem to skusil obráceně a také nic,docela mi to vrtá hlavou.[/QUOTE]
No, není problém právě v tom že jsou blízko sobě...? Můžou mít např. stejně pojmenované soubory ovladačů, ale jiné verze či s jiným obsahem (či jak to nazvat).
No, není problém právě v tom že jsou blízko sobě...? Můžou mít např. stejně pojmenované soubory ovladačů, ale jiné verze či s jiným obsahem (či jak to nazvat).
[QUOTE=omnitek;54960]není to tím že ty XP sou anglické?tvrdil mi že předtím používal české se SP1 a ještě předtím win2000(CZ) a tento problém neměl.[/QUOTE]
To si nemyslím, že by mělo něco společného s jazykem. Nejpravděpodobnější mi přijde pro Windows typické ItIE - Impossible-to-Identify-Error. A proti tomu pomáhá většinou jen reinstal, který se ale kolegovi asi nebude chtít dělat.
To si nemyslím, že by mělo něco společného s jazykem. Nejpravděpodobnější mi přijde pro Windows typické ItIE - Impossible-to-Identify-Error. A proti tomu pomáhá většinou jen reinstal, který se ale kolegovi asi nebude chtít dělat.
[QUOTE=Pavel Boček;54963]No, není problém právě v tom že jsou blízko sobě...? Můžou mít např. stejně pojmenované soubory ovladačů, ale jiné verze či s jiným obsahem (či jak to nazvat).[/QUOTE]
určitě by se to takto dalo částečně vysvětlit,ale de o to že momentálně je tam 6 USB zařízení a když se pokusím připojit 7 (tiskárna,flashka,bluetooht,atd...) vyhodí to tu hlášku !!!Je možné že ovladače a další součásti instal.balíčku můžou způsobit tento problém?
určitě by se to takto dalo částečně vysvětlit,ale de o to že momentálně je tam 6 USB zařízení a když se pokusím připojit 7 (tiskárna,flashka,bluetooht,atd...) vyhodí to tu hlášku !!!Je možné že ovladače a další součásti instal.balíčku můžou způsobit tento problém?
[QUOTE=Intri;54972]Jsou v tom PC nainstalované aktuální ovladače čipové sady?[/QUOTE]
přepokládám že ano,ale možnost to ověřit budu mít až zítra
přepokládám že ano,ale možnost to ověřit budu mít až zítra