Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pomoc s výběrem NB - konečné řešení

M.E.M.P.H.I.S (1)|17.10.2007 20:45
Zdravím,

vím že už je tady takových dotazů hromada, ale čím víc recenzí a diskuzí čtu tím víc se ve světě NB ztrácím. A protože kvůli škole NB už docela potřebuju, musím se nějak rozhodnout. Tak bych potřeboval poradit.

Hlavní parametry :

- Cena : max. 21 000 Kč
- Dvoujádrový procesor nad 1.6 GHz
- RAM 1GHz
- HDD min. 120 GB
- Grafika : aspoň na Counter-strike
- BT, WIFI

použití NB : Kancl. práce, AutoCAD, video, jednoduché hry

Chtěl bych Win XP, ale netroufám si rýpat do těch ovladačů Sad. Existují vůbec ještě NB, které podporují XP ?

Mám vybraný tento, ale četl jsem že tomu blbnou větráčky kvůli biosu, když se přeinstalovává na XP takže nejsou všechny ovladače atd...

Takže už fakt nevím nebránil bych se ani Toshibe nebo HP ve stejné cenové relaci.

kód:
http://multisys.ekatalog.biz/zbozi/asus-f5r-15-4c-t2130-dvdrw-160g5-1g-wl-bt-v-vhp/detail.aspx?p=z:100683

Díky za rozumné odpovědi.
Intri (3490)|17.10.2007 20:54
Asus s tímto designem ( i když ne přesně tento model a taky za předpokladu, že foto pod tím odkazem je pravé ) si teď koupil můj spolužák a na první pohled vypadá dost robustně a pevně. Otázka je, kolik vydrží. Každopádně bych doporučil HP nebo Toshibu z řad Tecra či Satellite Pro ( u Toshib mám jen doporučení, ne vlastní zkušenost, ale mám ho ze zdroje, kterému opravdu věřím ). Sám mám Satellite Pro A200-1MI a i když se zdá být provedení celkem pevné, moc se mi nezdá ochrana displeje. Víko je podle mě příliš měkké.

Jinak zkus zvážit i Lenovo ( IBM ). V žádném případě neber Acer ( viz můj podpis ), Umax a podobné levné přístroje. Nabídnou ti sice papírově lepší parametry za výhodnější ceny, ale kde se nešetřilo na výbavě, muselo se šetřit jinde. Z vlastní zkušenosti je to u Aceru na kvalitě provedení ( patrné na první pohled, i když se tvrdí, že nový design - Gemstone - je na tom mnohem líp, nevím, neměl jsem ho ještě v ruce ) a servisu ( je obecně známo, že se ze servisu vracejí notebooky se stejnými závadami, s jakými tam byly poslány, pokud ty závady nejsou viditelné na první pohled ).
eraser (0)|17.10.2007 21:55
Kľudne by som ti doporučil [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a to s obmedzením na 1.5 GHz procesor, no Core 2 Duo, 1 GB RAM, 120 GB disk a Windows Vista, ktorú však možeš využiť neskôr a dočasne nahradiť Windows XP. Potom je tu ešte [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] s 1.66 GHz, no Core Duo avšak s malým rozlíšením 1024x768 pre 15" displej, iba 512 MB RAM, len 60 GB diskom, avšak s Windows XP Professional.

Ostatná výbava je rovnaká, takže máš i wifi, BT a DVD napalovačku. Čo sa týka grafík, tak i tieto integráče zvládnu Counter-Strike bez problémov. Za tých 22 tisíc budeš isto spokojný a možno sa ti podarí nájsť predajcu, ktorý je ešte o pár korún lacnejší. No, za túto značku sa ti môžem zaručiť, inak by som ju neodporúčal a dôkazom je i moja firma, v ktorej sme menili stávajúce Sony, HP, Fujitsu-Siemens notebooky za Thinkpady vo veľkom a nikto sa nesťažuje. Stabilita, výdrž a pevná konštrukcia im dáva to, čo ich robí síce drahšími než konkurenčné modely, no notebook je na to, aby slúžil a bol prenosný a nerozpadol sa po pár mesiacoch, prípadne neopaloval ruky nadmerným prehrievaním, či netrávil kopu času v servise.