Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: 20 pin. zdroj a 24 pin. nova maticna

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    3

    idem kupovat novu maticnu ale ma 24 pin napajaci konektor, ja mam na svojom starom zdroji 20 pin + 4 pin P4, bude maticna fungovat aj s 20 pin ? je to spatne kompatibilne ci ee ? dakujem za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od aaddaamm Zobrazit příspěvek
    idem kupovat novu maticnu ale ma 24 pin napajaci konektor, ja mam na svojom starom zdroji 20 pin + 4 pin P4, bude maticna fungovat aj s 20 pin ? je to spatne kompatibilne ci ee ? dakujem za pomoc
    Záleží jestli je to pro AMD či Intel. AMD fungují snad vždycky i jen s 20pin, Intel nevím, je možný že ne. Redukce prý dost likvidují zdroj.

    Co teprve když máte 235W a na to na molex napojenej ATX12V (4 pin) kabel pro napájení P4 sem jednu takovou desku dostal že dělá podivnosti
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Nevím o tom, že by to bylo kompatibilní. Jinak by neměly smysl redukce, navíc u Intelu by bez redukce ani neseděla ta západka, co cvakne po připojení a drží konektor na místě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Nevím o tom, že by to bylo kompatibilní. Jinak by neměly smysl redukce, navíc u Intelu by bez redukce ani neseděla ta západka, co cvakne po připojení a drží konektor na místě.
    Jj, AMD desky jsou, ten zub je širší a není třeba používat 24 pin. Hodně zdrojů to taky má 20+4pin a další 4pin konektor (ATX 12V), čili se z toho 24pin dá udělat 20 pin, to zase pro starší desky...Ale možná se to netýká těch nejžravějších čipsetů
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Záleží jestli je to pro AMD či Intel. AMD fungují snad vždycky i jen s 20pin, Intel nevím, je možný že ne. Redukce prý dost likvidují zdroj.

    Co teprve když máte 235W a na to na molex napojenej ATX12V (4 pin) kabel pro napájení P4 sem jednu takovou desku dostal že dělá podivnosti
    400W Q-TEC 20 pin + 4 pin na biostar TA690G AM2(24pin + 4 pin), pisal mi kamarat ze to funguje aj s 20 pin, ale ze sa snizi vykon. ak to je par percent tak ma to trapit nebude
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od aaddaamm Zobrazit příspěvek
    400W Q-TEC 20 pin + 4 pin na biostar TA690G AM2(24pin + 4 pin), pisal mi kamarat ze to funguje aj s 20 pin, ale ze sa snizi vykon. ak to je par percent tak ma to trapit nebude
    Doporučuju se podívat do manuálu, tam by to měli psát. Pokud je navíc na posledních 4 pinech záslepka, tak pak je to jasný, potřeba to není.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    eraser

    V případě procesorů AMD je situace ohledně požadavků na specifikace zdroje dost odlišná. Jasné definice jako u Intelu tu chybí, avšak spotřeba tu není tak vysoká jako u Prescottů, takže zde stačí méně. Obecně lze říci, že pokud základní deska disponuje 24-pinovým Main Power konektorem, měl by se použít již zdroj standardu ATX12V v2.0, což ale není podmínkou nutnou pro bezproblémový provoz. Svou práci zastane i zdroj standardu ATX12V v1.3, který bude mít dostatečně silnou +12V napájecí větev (cca 20A a více).

    Čo sa týka P4, tak viď tento link.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    ty 4 piny navic jsou hlavne z duvodu zravych grafickych karet (hlavne kdyz jsou dve v SLI nebo CF). pokud nemas nejaky topitko tak by t omelo jet OK (stejne tak se na drazsich deskach misto pridavneho 4pin P4 objevuje 8pin - pro napajeni enorme zravych procesoru)

    pokud budes mit normalni procesor a nezravou grafiku tak to vklidu pojede
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od aaddaamm Zobrazit příspěvek
    idem kupovat novu maticnu ale ma 24 pin napajaci konektor, ja mam na svojom starom zdroji 20 pin + 4 pin P4, bude maticna fungovat aj s 20 pin ? je to spatne kompatibilne ci ee ? dakujem za pomoc
    Kdyz uz upgradujes PC, tak by mozna nebylo spatny prihodit jeste cca. 1k i za novej zdroj. Tezko rict, co si predstavit pod tvym vyjadrenim "svojom starom zdroji", ale byla by skoda diky nemu treba o ten MB prijit....
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 18-10-2007 v 06:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Neměj obavy, pojede to naprosto normálně. Hlavně nepoužívej žádné redukce!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Kdyz uz upgradujes PC, tak by mozna nebylo spatny prihodit jeste cca. 1k i za novej zdroj. Tezko rict, co si predstavit pod tvym vyjadrenim "svojom starom zdroji", ale byla by skoda diky nemu treba o ten MB prijit....
    Q-TEC PSU 400W (vyssie som to spominal)
    http://www.qtec.info/products/product.htm?artnr=13023

    btw zostava AMD X2 64 4400+EE , 2GB DDR2, 1xSATA HDD + SATA DVD-RW. nepotrebuejm tam vykonnu graficku, staci mi ta integrovana.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Tak to jsi úplně v pohodě
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od aaddaamm Zobrazit příspěvek
    Q-TEC PSU 400W (vyssie som to spominal)
    http://www.qtec.info/products/product.htm?artnr=13023
    Oops, nevsim sem si.... takze viz. tgfh
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    2,5 roka som mal len PSU 20pin (pôvodný PSU AC úprava seasonicu 350W v prvej verzii casu AC Silentium) na MB (viz podpis) a nerobilo to problémy ani pri OC aj s DDR voltážou na 3,6V (BH5 to zvládajú) a pritom sa všade na fórach písalo, že tento MB si to priamo "vyžaduje"
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Maticna doska a grafika...
    Od Vlasto15 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-02-2014, 10:40
  2. Nová grafika, případně zdroj
    Od Rodriguez v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 26-01-2011, 19:48
  3. Nová GK
    Od LopoCz v sekci Grafické karty
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 06-01-2011, 16:01