Frekvence RAMek
Chci si koupit PC a mam dotaz k vyberu RAMek...zajima me kdyz ma ma pamet 2GB a 667MHz a stoji asi 1100KC a druha take 2GB a 800MHz ale stoji asi 3800Kc zda je rozdil ve vykonu tak veliky jako u ceny? Neni lepsi koupit 2x2GB 667MHz?
Konkretni ramky:
Corsair DIMM 2048MB DDR II 667MHz VS2GBKIT667D2
a
Corsair DIMM 2048MB DDR II 800MHz Twin2X2048-6400C4PRO
Nebo co by ste kdo doporucil?
Predem dik za info
Konkretni ramky:
Corsair DIMM 2048MB DDR II 667MHz VS2GBKIT667D2
a
Corsair DIMM 2048MB DDR II 800MHz Twin2X2048-6400C4PRO
Nebo co by ste kdo doporucil?
Predem dik za info
Vezmi tyhle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], za 1.900Kc mas 2x1GB 800MHz navic s lepsim casovanim CL4 ;)
Hlavne nekupuj Corsairy za 3.800Kc....
Hlavne nekupuj Corsairy za 3.800Kc....
To Husky: on chce 4GB
Kup celek 2x2GB
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ideál by bylo ale koupit jen 2x1GB - nestačí ti 2GB?
nebo 2x 2x1GB, ale zase ten timming :thumbdown ale ta cena :thumb
Kup celek 2x2GB
nebo 2x 2x1GB, ale zase ten timming :thumbdown ale ta cena :thumb
Zálěží na sestavě, ale ani u AMD se ti to zdaleka nevyplatí. Takový rozdíl tam není, on je spíš v paměťových benchmarcích spíš než v čemkoliv ostatním.
[QUOTE=tgfh;55121]To Husky: on chce 4GB[/QUOTE]On imho nechce 4GB, on jen konstatoval, ze nez Corsairy 800MHz za 3,8k, to uz je za tu cenu lepsi 2x Corsairy 667MHz 1,1k....
Btw. to by je moh mit i 3x :p
Btw. to by je moh mit i 3x :p
[QUOTE=tgfh;55121]To Husky: on chce 4GB
Kup celek 2x2GB
nebo 2x 2x1GB, ale zase ten timming :thumbdown ale ta cena :thumb[/QUOTE]
Ten timing...co presne zpusobi mit 2x2x1GB treba oproti 2x2GB?
Kup celek 2x2GB
nebo 2x 2x1GB, ale zase ten timming :thumbdown ale ta cena :thumb[/QUOTE]
Ten timing...co presne zpusobi mit 2x2x1GB treba oproti 2x2GB?
[QUOTE=Apophis66;55223]Ten timing...co presne zpusobi mit 2x2x1GB treba oproti 2x2GB?[/QUOTE]Zalezi na platforme, porad si neuved, jakou mas/planujes....
I kdyby se ti casovani se 4x1GB nejak zhorsilo, poznas to jen v syntetickych benchmarkach (zalezi na platforme), v realu jsou rozdily minimalni....
Imho jestli vazne uvazujes o 4GB, tak vezmi 2x2GB, pouzitim 4 modulu si zbytecne zvysujes riziko problemu (kompatibilita, moznost vadnyho modulu, zabrany 4 sloty, zahrivani atd.) ;)
Btw. vazne potrebujes 4GB ram?
I kdyby se ti casovani se 4x1GB nejak zhorsilo, poznas to jen v syntetickych benchmarkach (zalezi na platforme), v realu jsou rozdily minimalni....
Imho jestli vazne uvazujes o 4GB, tak vezmi 2x2GB, pouzitim 4 modulu si zbytecne zvysujes riziko problemu (kompatibilita, moznost vadnyho modulu, zabrany 4 sloty, zahrivani atd.) ;)
Btw. vazne potrebujes 4GB ram?
[QUOTE=husky14;55226]Btw. vazne potrebujes 4GB ram?[/QUOTE]
Samozřejmě neznám jeho požadavky, ale soudě podle sebe - pokud má Vistu a chce hrát, 4 GB budou jenom přínosem. Do 2 GB se Vista nevejde ani s 2 roky starou X3: Reunion, natož pak s fungl novými hrami.
Samozřejmě neznám jeho požadavky, ale soudě podle sebe - pokud má Vistu a chce hrát, 4 GB budou jenom přínosem. Do 2 GB se Vista nevejde ani s 2 roky starou X3: Reunion, natož pak s fungl novými hrami.
Chtel bych 4GB jak na Visty(kamosi co maj 1-2GB obcas nestihaji), a tak trochu do budoucnosti aby pc vydrzelo...ale mam omezeny finance, tak se ptam.
[QUOTE=Apophis66;55231]Chtel bych 4GB jak na Visty(kamosi co maj 1-2GB obcas nestihaji), a tak trochu do budoucnosti aby pc vydrzelo...ale mam omezeny finance, tak se ptam.[/QUOTE]No jestli chces 4GB a mas omezeny finance, nezbyde ti nez koupit 2x 2x1GB kit, nejlepe ty A-Data za 2x 1,9k.... Kity 2x2GB zacinaj az od 5k.
Co sem teda hodit tu tvou sestavu, pro zajimavost?
Co sem teda hodit tu tvou sestavu, pro zajimavost?
reakce na Intri (vlastní zkušenost) - ohledně pozdějšího přikupování ramek - nedělal bych to... už se mi stalo, že jsem přikoupil stejnou ram stejného výrobce o rok později a nejely v DCH (kingston) a taktéž se mi v jiném případě stalo, že stejná ram o 3 měsíce později nebyla skoro nikde v nabídce (konkrétně 1GB 667 cl3 Geil) a později už možná nebude vůbec nikde - max nějaký ten bazar...(a tu, kterou jsem doobjednal - byla vadná - mám teď na reklamaci - prostě proto, že jsem si nemohl dovolit odstoupit od kupní smlouvy, když byly už jen 2 eshopy, které ji nabízely a nikdo neměl skladem...)
Pokud nemáš možnost (známého v pc shopu, bazaru, nebo nejsi přímo majitel :-), tak pak může být opravdu časově náročné objednávat a zkoušet, co ti tam vlastně pojede... To píšu především z osobní zkušenosti (ale možná mám jen smůlu...) Já už bych si to dnes rozmyslel a raději připlatil teď za komplet a ušetřil problémy v budoucnu...
Pokud nemáš možnost (známého v pc shopu, bazaru, nebo nejsi přímo majitel :-), tak pak může být opravdu časově náročné objednávat a zkoušet, co ti tam vlastně pojede... To píšu především z osobní zkušenosti (ale možná mám jen smůlu...) Já už bych si to dnes rozmyslel a raději připlatil teď za komplet a ušetřil problémy v budoucnu...
[QUOTE=s.skull;55262]reakce na Intri (vlastní zkušenost) - ohledně pozdějšího přikupování ramek - nedělal bych to... už se mi stalo, že jsem přikoupil stejnou ram stejného výrobce o rok později a nejely v DCH (kingston)[/QUOTE]Vliv DCH se imho obecne hodne precenuje, jeho vliv v realnych aplikacich (hrach) je par %.
Tim chci rict, ze kdyz casem dokoupis ramku a nepojede v DCH, je sice blby, kdyz ho PC podporuje, ale daleko vic ziskas prave tou prikoupenou kapacitou ;) teda pokud nehrajes benchmarky typu Everest :p
Tim chci rict, ze kdyz casem dokoupis ramku a nepojede v DCH, je sice blby, kdyz ho PC podporuje, ale daleko vic ziskas prave tou prikoupenou kapacitou ;) teda pokud nehrajes benchmarky typu Everest :p
Pokud trváš na 4GB tak ber 2x [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
za 2500Kč máš 4GB.
Pokud kupuješ Core 2 Duo tak je úplně buřt jestli máš 4 nebo 2 moduly.
Pokud kupuješ AMD X2 tak 4 moduly trošku zabolí, ale jen "kosmeticky" :)
EDIT :-))) Husky testni si single channel vs. dual channel ;)
Máš single, paříš hry a myslíš si, že kdyby jsi měl dual, že to nepoznáš :)
Dual channel přinese imho více výkonu než 2x silnější CPU ;)
Mamka má služební ACER notebook. Je tam Turion 1.8GHz a 512MB (support dual channel) - myslel jsem, že tam budou 2x256MB, pak jsem tam instaloval nějaké programky a říkal jsem si: to není možné že by tam byli dualky vždyť to jede tak šíleně pomalu. Mrknu na net a zjistím, že tam je jedna 512MB...
Bratranec má 1.8GHz Athlona na 754 a 2x512MB v single channelu.
Já mám 1.8GHz Opterona na 939 a 2x512MB v dualu.
Nikdy se mi tam nechce chodit mu to přeinstalovávat, protože to zabere 2x víc času než mi...
Je pravda, že ve hrách se rozdíl trošku maže, ale i tak je to +/- 64 FPS vs. 70 FPS
Ták a teď můžete hledat testy aby jste moje tvrzení vyvrátili, ikdyž tomu stejně věřit nebudu mám svoje zkušenosti :)
za 2500Kč máš 4GB.
Pokud kupuješ Core 2 Duo tak je úplně buřt jestli máš 4 nebo 2 moduly.
Pokud kupuješ AMD X2 tak 4 moduly trošku zabolí, ale jen "kosmeticky" :)
EDIT :-))) Husky testni si single channel vs. dual channel ;)
Máš single, paříš hry a myslíš si, že kdyby jsi měl dual, že to nepoznáš :)
Dual channel přinese imho více výkonu než 2x silnější CPU ;)
Mamka má služební ACER notebook. Je tam Turion 1.8GHz a 512MB (support dual channel) - myslel jsem, že tam budou 2x256MB, pak jsem tam instaloval nějaké programky a říkal jsem si: to není možné že by tam byli dualky vždyť to jede tak šíleně pomalu. Mrknu na net a zjistím, že tam je jedna 512MB...
Bratranec má 1.8GHz Athlona na 754 a 2x512MB v single channelu.
Já mám 1.8GHz Opterona na 939 a 2x512MB v dualu.
Nikdy se mi tam nechce chodit mu to přeinstalovávat, protože to zabere 2x víc času než mi...
Je pravda, že ve hrách se rozdíl trošku maže, ale i tak je to +/- 64 FPS vs. 70 FPS
Ták a teď můžete hledat testy aby jste moje tvrzení vyvrátili, ikdyž tomu stejně věřit nebudu mám svoje zkušenosti :)
[QUOTE=tgfh;55266]Ták a teď můžete hledat testy aby jste moje tvrzení vyvrátili, ikdyž tomu stejně věřit nebudu mám svoje zkušenosti :)[/QUOTE]Ja vedel, ze se ozves.... :p
Ale jak chces, nejakej testik pro Tebe mam:
sice pres dva roky starej, ale na A64, o kterym mluvis
The Battle of the Channel - Dual vs Single
Prvni odstavec v zaveru testu to rika za me (volnej preklad):
Z vysledku celkem jasne vyplyva, ze na dnesnich sestavach (mysleno s A64 4000+ a DDR400 v testu) jsou vyhody DCH pro prumerneho uzivatele zanedbatelny.
Samozrejme kdyz nehrajes Sandru nebo Everest ;)
Btw. navic prve sem to myslel spis tak, ze kdyz budes mit 2GB v DCH, prikoupis 2GB a pojedou ti pouze SCH, ta navysena kapacita celkem smaze ztratu toho SCH.... priklad treba na Intelu :)
EDIT: jeste jeden uplne cerstvej test na Core 2 Duo - Tom´s Hardware
Ale jak chces, nejakej testik pro Tebe mam:
sice pres dva roky starej, ale na A64, o kterym mluvis
The Battle of the Channel - Dual vs Single
Prvni odstavec v zaveru testu to rika za me (volnej preklad):
Z vysledku celkem jasne vyplyva, ze na dnesnich sestavach (mysleno s A64 4000+ a DDR400 v testu) jsou vyhody DCH pro prumerneho uzivatele zanedbatelny.
Samozrejme kdyz nehrajes Sandru nebo Everest ;)
Btw. navic prve sem to myslel spis tak, ze kdyz budes mit 2GB v DCH, prikoupis 2GB a pojedou ti pouze SCH, ta navysena kapacita celkem smaze ztratu toho SCH.... priklad treba na Intelu :)
EDIT: jeste jeden uplne cerstvej test na Core 2 Duo - Tom´s Hardware
Každý má svoji pravdu :)
Single channel brzdí sestavu tak jak zastaralá FSB u Intelu
Né nebudu vyvolávat flame, ale tak to je :cool:
Single channel brzdí sestavu tak jak zastaralá FSB u Intelu
Né nebudu vyvolávat flame, ale tak to je :cool:
to husky14
no, díval jsem se na ty testy a potvrzují, že je to v podstatě jedno...
Ale zkus si ten dual hodit na singl. Já jsem to omylem udělal (v jednom p4 2x512)a jelo to znatelně pomaleji - poznal jsem to hned na načítání win - myslel jsem, že jsem paměť strčil blbě do slotu a je to jen 512! jak to jelo zkur..ně... Až když jsem se mrkl do cpu-z, tak jsem poznal, co se stalo.
Testy - např everest - vycházejí o dost líp pro DCH. Benchmarky hraju docela rád:-) ale fakt nemám rád, když něco, co může jet dobře a rychle, jede pomalu, když nemusí. Mě osobně se rozhodně ve win (ve hrách nezkoušeno) zdá DCH rychlejší a budu se snažit, abych jej měl zapojený :-) to je moje zk :-)
no, díval jsem se na ty testy a potvrzují, že je to v podstatě jedno...
Ale zkus si ten dual hodit na singl. Já jsem to omylem udělal (v jednom p4 2x512)a jelo to znatelně pomaleji - poznal jsem to hned na načítání win - myslel jsem, že jsem paměť strčil blbě do slotu a je to jen 512! jak to jelo zkur..ně... Až když jsem se mrkl do cpu-z, tak jsem poznal, co se stalo.
Testy - např everest - vycházejí o dost líp pro DCH. Benchmarky hraju docela rád:-) ale fakt nemám rád, když něco, co může jet dobře a rychle, jede pomalu, když nemusí. Mě osobně se rozhodně ve win (ve hrách nezkoušeno) zdá DCH rychlejší a budu se snažit, abych jej měl zapojený :-) to je moje zk :-)
:-) Když tu je řeč o DCH, taky mám osobní zkušenost - můj stolní Celeron měl původně 2x256 MB v Dual Channelu, pak jsem do něj přimontoval 3. 256MB modul, čímž jsem DCH ztratil. A nutno říct, že jsem nepozoroval nějaký úbytek výkonu - právě naopak, zvednutím kapacity se to celkem zrychlilo; a o to šlo. Z mých osobních zkušeností myslím, že ztráta DCH rozhodně stojí za dodání další paměti, ale taky nepopírám, že subjektivní nárůst výkonu mohl ovlivnit slabý procesor i zbytek sestavy.
[QUOTE=Intri;55319]:-) Když tu je řeč o DCH, taky mám osobní zkušenost - můj stolní Celeron měl původně 2x256 MB v Dual Channelu, pak jsem do něj přimontoval 3. 256MB modul, čímž jsem DCH ztratil. A nutno říct, že jsem nepozoroval nějaký úbytek výkonu - právě naopak, zvednutím kapacity se to celkem zrychlilo;....[/QUOTE]Presne tak sem to myslel hned na zacatku: zvednutim kapacity z 2GB na 4GB clovek ziska daleko vic, a i kdyz tim treba prijde o DCH, rozhodne se to vyplati.... i v tech benchmarkach, ktery tu nekdo rad hraje, se vysledky celkem srovnaj.
Ano, kdyz system DCH podporuje, je skoda, aby nejel, ale i tak je zisk ze zvednuti kapacity daleko citelnejsi a pouzitelnejsi, i kdyz na SCH ;)
Dobry, jak pise tgfh, no flame.... tohle je Apophisuv dred :)
Ano, kdyz system DCH podporuje, je skoda, aby nejel, ale i tak je zisk ze zvednuti kapacity daleko citelnejsi a pouzitelnejsi, i kdyz na SCH ;)
Dobry, jak pise tgfh, no flame.... tohle je Apophisuv dred :)