Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: Jak zjistit jaky zdroj?

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Apophis66
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    231

    Chtel bych koupit PC a nevim jak poznat jak velky zdoj poridit...Jak obecne poznat jak silny zdroj?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    74

    Můžete zkusit PC Power Calculator (na webu jsou jich spousty)
    např. http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Obecne muzes pro hrubej odhad pouzit PSU calculator.
    Jestli uz mas sestavu vybranou, sepis to sem a urcite se ti tu nazory sejdou
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    74

    Samozřejmě je vždy potřeba počítat s nějakou rezervou, ale pro základní orientaci to stačí
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Přesně tak. V praxi nejvíce záleží ale nejen na tom co všechno sis vybral za komponenty (jak moc jsou žravé a výkonné) ale také na tom k čemu všemu budeš PC chtít používat.

    Platí také že s firmami typu Fortron či Seasonic neuděláš chybu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Ak budeš zdroj kupovať z výsledkov čo ti hodí ten PSU CALCULATOR tak sa ničoho neobávaj lebo ráta aj s rezervou. Keď napíšeš svoju zostavu tak ti bližšie poradíme zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Jakou máš sestavu? My víme víc než zmíněný calculator
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    Jakou máš sestavu? My víme víc než zmíněný calculator
    Jasně třeba pár zkušeností

    Ale dost už OT, navrhuji počkat na reakci Apophise...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Apophis66
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    231

    Takze planovana sestava vypada takto(muze se stat, ze se nejaky komponenet jeste vymeni za jiny)
    Deska:
    Asus M2N-E - nForce 570 Ultra
    Prosesor:
    AMD Athlon 64 X2 6000+ (socket AM2) BOX ADX6000CZBOX
    RAM:
    1-2xA-Data DIMM 2048MB DDR II 667MHz Retail
    Grafarna:
    Asus EN8800GTS/HDTP/320M 320MB, PCI-E
    Chladic procesoru:
    Thermaltake TMG A1 (CL-P0371)
    Mechanika:
    Asus DRW-1814BL OEM černá
    Disky(Casem bych nejaky jesne pridal):
    Western Digital Caviar WD800AAJS - 80GB SATA II
    Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS - 500GB SATA II
    Skrin:
    Thermaltake Armor Supertower VA8003BWS - Bigtower

    Privitam i pripominky k sestave(co je zbytecne ci co chybi)...hlavne graficka karta, zda sem zvolil spravne a zda by nestacilo nejake GeForce 8600?
    Naposledy upraveno uživatelem Apophis66: 20-10-2007 v 11:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Takže zdroj by môhol byť hocijaký 500W Corsair, Seasonic, Enermax.
    A k tej zostave ak už chceš ísť do DX10 tak minimálne 8800GTS 320MB ale priplatil by som na 640MB.
    Procesor by som vymenil za Intel C2D čo donúti zmeniť aj základnú dosku.
    Naposledy upraveno uživatelem Klingacikx: 20-10-2007 v 12:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    teoreticky by to mohl zvladat i 400W, ale jak tam budou 3 disky tak by asi valil skoro naplno, 450-500W by bylo optimalnich (samozdrejme kvalitni zdroje jako fortron, seasonic...)

    pokud chces zainvestovat, tak corsair XH520, jinak seasonic 500W OEM nebo fortron 500GLN

    k sestave: grafika - vyber tu nejlevnejsi 8800GTS 320MB kterou uvidis, vsechny jsou nachlup stejne a lisi se jen nalepkou na chladici. 8600 je proti ni dost slaba (predpokladam ze chces hodne hrat)

    chladic - TT neni moc casto videt, nevim jak ma kvalitni ventilator. mozna je dobry, ja bych pro jistotu bral AC freezer 64 pro nebo priplatil na noctuu nebo scythe (jaktoze na CZC nemaji freezer 64 na AM2 ale jen na 939? vzyt uz ty problemy snad v AC vychytali ne?)

    pokud chces AMD a nechces taktovat, tak OK
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Apophis66
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    231

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Procesor by som vymenil za Intel C2D čo donúti zmeniť aj základnú dosku.
    Doporucil bys neco prosim? Za podobne penize...Deska je ted za 2300Kc a procak za 4200Kc
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    deska gigabyte GA-P35-DS3(L) a CPU E4500 nebo E6550. muze byt?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Apophis66
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    231

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    deska gigabyte GA-P35-DS3(L) a CPU E4500 nebo E6550. muze byt?
    Asi by mohlo, ale je tohle lepsi nez to AMDcko?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od Apophis66 Zobrazit příspěvek
    Asi by mohlo, ale je tohle lepsi nez to AMDcko?
    Výkonovo to bude o niečo lepšie ale hlavne ti klesne bude spotreba X2 6000+má TDP 125W a ten C2D E4500 65W, ten intel pôjde určite dobre pretočiť
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jaky zdroj
    Od zajdax3 v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-06-2012, 13:10
  2. jaký zdroj?
    Od gillx v sekci Zdroje
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 18-08-2009, 19:16
  3. jaký zdroj?
    Od vorryy v sekci Zdroje
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 08-11-2008, 13:22
  4. Jaký zdroj?
    Od jerry_18 v sekci Zdroje
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-10-2008, 14:10