Ahoj,
můžete mi doporučit VDSL wifi modem, prosím?
Je do menšího bytu, bude postačovat stabilní přenos přes jednu zeď... Věřím, že bude stačit něco levnějšího.
Díky :)
můžete mi doporučit VDSL wifi modem, prosím?
Je do menšího bytu, bude postačovat stabilní přenos přes jednu zeď... Věřím, že bude stačit něco levnějšího.
Díky :)
Pokud nevadí neodnímatelné antény a pásmo pouze 2.4 GHz, tak bych doporučil [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Pokud bys vyžadoval 2.4 GHz i 5 GHz pásmo doporučuji [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Udělal bych chybu, kdybych čistě kvůli ceně pořídil [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] popř. něco ještě levnějšího ?
Nevím, jaký dopad na moje užívání může mít (ne)podpora 5GHz pásma. Prý to akorát musí podporovat VDSL pro O2 net (50Mbit).
Nevím, jaký dopad na moje užívání může mít (ne)podpora 5GHz pásma. Prý to akorát musí podporovat VDSL pro O2 net (50Mbit).
U Asus routerů nebudeš mít s VDSL od O2 problém. U TP-Linků jsem míval problém se stabilitou. Asus routery jsou na tom lépe i po stránce softwaru. Je tech 300 Kč rozhodujících?
Pásmo 5 GHz využiješ např. u telefonů, novějších notebooků. Není tolik zarušené jako pásmo 2.4 GHz, což je výhodou v hustěji osídlených destinacích či panelových domech. Lze dosáhnout i vyšších přenosových rychlostí. Zase je náchylnější na degradaci signálu způsobenou přepážkami a má menší dosah. Kombinace obou pásem je takový "ideál".
Pásmo 5 GHz využiješ např. u telefonů, novějších notebooků. Není tolik zarušené jako pásmo 2.4 GHz, což je výhodou v hustěji osídlených destinacích či panelových domech. Lze dosáhnout i vyšších přenosových rychlostí. Zase je náchylnější na degradaci signálu způsobenou přepážkami a má menší dosah. Kombinace obou pásem je takový "ideál".
Ahoj, nakonec vzhledem k faktu, že v bytu nemám zavedený kabel od O2, ale jen od UPC, budu muset změnit plánovaného poskytovatele netu právě na UPC. Nabízejí modem Compal CH7465CE ED3 WIFI - předpokládám správně, že když si ho od nich koupím, bude tenhle modem v budoucnu fungovat s jakýmkoliv poskytovatelem, že? :) Díky.
Modem bude fungovat pouze v sítích UPC. Pokud si budeš chtít pořídit vlastní router (doporučuji), odkup si od nich pouze modem, abys nemusel platit pronájem.
Router si k tomuhle modemu pořizovat neplánuju, ale štve mě teda, že po odkoupení nemůžu modem použít i pro další poskytovatele, kdybych potřeboval... Kdybych teda věděl, že budu u UPC jen rok, nevyplatí se mi modem odkupovat (2020 koupě vs 70/měsíc pronájem)...
Z tohoto důvodu mi přijde lepší zakoupit základní modem, který je potřebný k připojení a dokoupit si vlastní router.