Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 45

Téma: DDR400 bezi na DDR266 :(. Jak napravit?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    19

    Zdravím,
    takže uvedu do problému. Před rokem jsem koupil hi-end desku Asus K8V SE Deluxe. K ni jsem koupil 2 moduly pameti Kingston DDR400 PC3200 2,5CL 256Mb.
    Procesor jsem mel sempron 3000+ HT64 soc.754.

    Sestava behala a bios primarne pameti nastavil jako DDR266. Nejak casem se mi to povedlo vylepsit ze bezely uz jako DDR400. PC bylo rychlejsi i v testech.

    Nedavno jsem koupil soc.754 AMD64 Athlon 3000+. Ktery by mel byt lepsi.
    Osadim, restartuju PC... a co ... DDR bezi na 266 .
    Zkousel jsem vsechno mozny a nejde mi to nastavit. Porad je to detekuje bud jako DDR200 , kdyz mam stesti tak DDR266. Windowsy jsou liny a vykon neni znatelny

    Dodam... HT nastaveno na 800MHz , up/down stream na 16bit.
    U nastaveni pameti je na vyber jen AUTO nebo LIMIT volba. Kdyz dam limit tak muzu vybirat jake DDR tam jsou (2:1 DDR400).

    Prosim poradte mi jak to natvrdo nastavit. Mozna na to bude treba nejaka Util$ . vim ze to ty pameti zvladnou...

    LP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od L.Prochazka
    Zdravím,
    takže uvedu do problému. Před rokem jsem koupil hi-end desku Asus K8V SE Deluxe. K ni jsem koupil 2 moduly pameti Kingston DDR400 PC3200 2,5CL 256Mb.
    Procesor jsem mel sempron 3000+ HT64 soc.754.

    Sestava behala a bios primarne pameti nastavil jako DDR266. Nejak casem se mi to povedlo vylepsit ze bezely uz jako DDR400. PC bylo rychlejsi i v testech.

    Nedavno jsem koupil soc.754 AMD64 Athlon 3000+. Ktery by mel byt lepsi.
    Osadim, restartuju PC... a co ... DDR bezi na 266 .
    Zkousel jsem vsechno mozny a nejde mi to nastavit. Porad je to detekuje bud jako DDR200 , kdyz mam stesti tak DDR266. Windowsy jsou liny a vykon neni znatelny

    Dodam... HT nastaveno na 800MHz , up/down stream na 16bit.
    U nastaveni pameti je na vyber jen AUTO nebo LIMIT volba. Kdyz dam limit tak muzu vybirat jake DDR tam jsou (2:1 DDR400).

    Prosim poradte mi jak to natvrdo nastavit. Mozna na to bude treba nejaka Util$ . vim ze to ty pameti zvladnou...

    LP.
    Napadá mě pouze prostě si pohrát s děličkou (pokud to BIOS umožňuje) a nastavit ji tak, aby frekvence pamětí nakonec odpovídala 400MHz. Lepší nápad nemám, na to je to moc obecné.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    65

    nejpesimističtější varianta je že to procesor prostě nezvládne uřadit při DDR400...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od Keymaster
    nejpesimističtější varianta je že to procesor prostě nezvládne uřadit při DDR400...

    Super, odpověď jako prase, krve by se v ní člověk nedořezal.

    2L.Prochazka: nikde sem nenašel tu desku, ani na cz, uk, us a ani na global stránkách Asusu. Takže si buď napsal její název špatně, nebo je to nějaký spešl hybrid. Případně, pokud máš návod k desce v pdf, postni sem link, kuknem, najdem, uvidime
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Ještě mě napadá dotaz - běží ty paměti v DualChannelu nebo Single? Možná by mohl být problém v duálu...

    EDIT: Umí S754 duál?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od wizaard
    Ještě mě napadá dotaz - běží ty paměti v DualChannelu nebo Single? Možná by mohl být problém v duálu...

    EDIT: Umí S754 duál?

    Paměťový řadič Athlonu na s754 zvládá dual a paměti do 500MHz, tak zas lidi neblbněte, že to nedává CPU
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Citace Původně odesláno od Smeli
    Paměťový řadič Athlonu na s754 zvládá dual a paměti do 500MHz, tak zas lidi neblbněte, že to nedává CPU
    neni nahodou rozdil mezi socketem 754 a 939 prave v podpore single/dual channel
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od mech13
    neni nahodou rozdil mezi socketem 754 a 939 prave v podpore single/dual channel

    Chyba lávky, přehledl jsem se na řádku Moje chyba

    Athlon s754 podporuje single do 400MHz
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Perfect
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    175

    Tyjo, tak já nevím. Připadá mi, že tady se každej snaží poradit jen, aby měl další post.

    Jinak si myslím, že je taky problém jen v děličce...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    65

    Citace Původně odesláno od Smeli
    Super, odpověď jako prase, krve by se v ní člověk nedořezal.
    co konkrétně ti vadí???
    btw jukni se sem http://www.svethardware.cz/osaditeln...4-pameti/13237 a uvidíš co Socket 754 zvládá a co ne. Není to jen teorie, mám to doma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    19

    Ok. Nehadejte se pls...
    Potrebuju spis prakticky rady.

    Zas tak dobrej nejsem abych vedel co muj venice umi nebo neumi. Deska je skutecne ASUS , je to hi-end edice K8V SE Deluxe (neboli DX). Uz se neprodava, prodavala se v alzasoftu.

    Kdyz jsem loni desku kupoval , prihodil jsem k ni sempron 3000+ (jak jsem psal) a 2ks docela rychlych PC3200 DDR400 kingston (256Mb). KVR400x64C25/256. Tyhle pameti i primo asus doporucoval. Po nejake dobe, asi po pouziti nejake util$ nebo dukladne zmene v biosu to zacalo behat rychleji a v post bios testu se nahle vypsalo uz "512Mb (DDR400)". Nyni se mi tam vypisuje "512Mb", coz svedci o tom ze to nepracuje tak jak by melo. A v biosu v menu (pouze zobrazeni) se pise ze pamet bezi na 200MHz.

    Dost me sere ze ten bios je sice luxusni, ale jde v nem prd nastavit. Mam tam menu Memory... v tom je submenu :
    Hyper... lze nastavit HT cca 200 az 800MHz, down/up 8 nebo 16bit.
    Dalsi menu se tyka casovani pameti. mam tam asi 6 polozek z nichz ta nejdulezitejsi-casovani pameti, nabizi jen AUTO nebo LIMIT nastaveni. Limit znamena ze si muzu zvolit jak bude bezet pamet...tj. mam nastaven nejlepsi pripad 2:1 DDR400. (nejnizsi je DDR200 1:1) a je znat i v PC testech ze je to velmi pomale.
    V nastaveni procesoru si muzu pohrat s nastavenim frekvence, mam manualne 2000MHz.

    Vite co... davam do prilohy vyfoceny bios. Reknete co jak mam nastavit.

    LP.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: bios1.JPG 
Zobrazení: 118 
Velikost: 33.1 KB 
ID: 154   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: bios2.JPG 
Zobrazení: 114 
Velikost: 42.5 KB 
ID: 155   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: bios3.JPG 
Zobrazení: 109 
Velikost: 41.6 KB 
ID: 156   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: bios4.JPG 
Zobrazení: 127 
Velikost: 43.2 KB 
ID: 157   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: bios5.JPG 
Zobrazení: 127 
Velikost: 41.0 KB 
ID: 158  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    19

    Doplnim...
    To co vidite na obrazku Bios4.jpg (cerne) .... to jsou parametry jak pamet bezi. Nejde to editovat

    Pomoci programu Central Brain Identifier jsem zjistil...
    Amd Athlon 3000+ , stepping 2 , version 4.2 , revision DH-E6 (=Venice jadro)
    Clock speed 2000MHz , reference clock 200MHz. Clock ratio 10
    HTL speed 800MHz. HyperThreading = No

    Dale pro radic pameti : "memory controller"
    work frequencies (200 az 1000) bezi na 800MHz. upstream, downstream na 16bit. Dimm ECC disabled.
    Dram controller :
    Current interface 64bit , clock freq. 200MHz , 128bit support = NO , MEMCLK ratio = 1.0 (lze zvysit az na 2.0)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    19

    Diky za odkaz na clanek
    http://www.svethardware.cz/osaditeln...4-pameti/13237

    Zjistil jsem ze pameti jsem osadil spravne. Pokud se nemylim a neni v tom nejaka zrada, tak vidim ze pameti jsou single-sided. Tudiz by v zapojeni dle tabulky v clanku mohly behat na tech DDR400.

    Mam zapnout 2T nebo nechat 1T timing?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    65

    pokud jsou paměti osazeny čipy jen z jedné strany každá, tak jsou single-sided, a neměl by být teda problém dosáhnout DDR400 s každým CPU.

    Zvláštní, že já jsem zvyklej od DFI biosu, že DDR400 náleží poměru 1:1 (z technického hlediska tyhle poměry nemaj smysl, protože se frekvence RAM odvozuje od frekvence procesoru, ale v biosech to holt bývá takhle.

    Zkus bios na chvíli vynechat a nastavit frekvenci RAM v tomhle:
    http://www.techpowerup.com/articles/...r0.5Xtbeta.zip (memclk freq na 200).

    2T/1T.... zkus pokud bude 1T házet chyby, tak 2T, jinak vždy jen 1T
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Bude smysluplnější, když mi hodíš ink na tu desku, jelikož ji vážně nemůžu nikde najít (myslím stránky Asusu).


    Jinak CPU běží na nějakých 200MHz (FSB) x násobič, ram pak 2xFSB (protože jsou DDR)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: monitor bezi, ale nic nezobrazuje
    Od Balron v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-05-2013, 12:48
  2. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 25-04-2010, 18:14
  3. Vetrak bezi i po vypnuti PC
    Od CAG v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 29-04-2008, 12:04