Laboratoř 22.10.2007: Turtle Beach Montego II
Jednalo se o zvukovou kartu Turtle Beach Montego II.
Autorem této hádanky je gl_st0rm, držitel zlaté medaile z Laboratoře Světa hardware.
Seznam úspěšných řešitelů, kteří dnes získali ocenění:
Konnor, DiXiE, Zeli, mrozu, Styryx, pewe, speedsnail, jaluvkap, tequilla, johny__g, VlasTik., odb, pLc, robky
Autorem této hádanky je gl_st0rm, držitel zlaté medaile z Laboratoře Světa hardware.
Seznam úspěšných řešitelů, kteří dnes získali ocenění:
Konnor, DiXiE, Zeli, mrozu, Styryx, pewe, speedsnail, jaluvkap, tequilla, johny__g, VlasTik., odb, pLc, robky
Celkem zajimavy kus zeleza :) Sice byl videt vyrobce cipu, ale presto mi chvili trvalo, nez jsem prisel na konkretni model... konecny verdikt padl az diky zcasti viditelnemu ciselnemu oznaceni modelu (TBS400-3356-01), zmatlo me to zacervenene bile pole vpravo nahore (na obrazcich co nasel google se moc nevyskytoval) a taky revize cipu (nachazel jsem porad AU8830A02) :)
Tak to mi nešlo...hned sem zjistil čip, ale výrobce...nakonec padla volba na I/OMagic MagicWave V2 ale pže sem si to neprohlíd pořádně :thumbdown
Ja sem si vsimnul az deset minut pred koncem ze nejaka hadanka je. Tak sem se stihnul ajorat tak podivat jaka :(
tak výrobce čipu jsem do poslední chvíle netušil, ale stačilo zadat sound card a číslo 8830 jež bylo vidět do googlu a vysledek byl hned vidět;) bez toho čísla bych tápal asi ještě hodně dlouho,...
chjo,ja sem taky typoval I/OMagic MagicWave V2 :( ja sem ani jinou nenasel a vypadalo to uplne stejne
To já hlupák napsal jen že se jedná o aureal vortex 2 a želví pláž mě vůbec nenapadla :cry přitom to tam je napsaný viz. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a vlastně I/O magicWave V2 je o5 úplně to samé tak je to dost těžké rozpoznat výrobce, když se ty karty takařka neliší
a vlastně I/O magicWave V2 je o5 úplně to samé tak je to dost těžké rozpoznat výrobce, když se ty karty takařka neliší
Tak to dost dobře nechápu
SB PCI Aureal (OEM) A3D ...obrázek sedí ,popis taky ...
SB PCI Aureal
Pre mňa to bola veľmi ľahká hádanka, 5 minút a bolo to. Veľmi mi pomohla moja pamäť a jedno číslo časopisu CHIP z roku 1998, kde bol test zvukoviek. Pamätal som si, že takáto karta tam bola (nebola to presne ona, bol to Diamond Sonic Impact S90 boli tam drobne odlišnosti) ale v článku spomínali, že akoby z oka vypadla zvukovke Turtle Beach Montego. Kamarát google a rýchlo som zistil, že je to presne Turtle Beach Montego II.
to crasher.km :
obrázok nesedi tak uplne :(
http://shopproducts.howstuffworks.com/Rio-Diamond-Sonic-Impact-S90-Sound-Card/SF-1/PID-20194204
to crasher.km :
obrázok nesedi tak uplne :(
http://shopproducts.howstuffworks.com/Rio-Diamond-Sonic-Impact-S90-Sound-Card/SF-1/PID-20194204
[QUOTE=crasher.km;55928]Tak to dost dobře nechápu
SB PCI Aureal (OEM) A3D ...obrázek sedí ,popis taky ...[/QUOTE]Podival ses poradne? Jedine co sedi je tak maximalne vyrobce cipu a rozmery ... jinak ma karta uplne jine soucastky :thumbdown ...
K tematu ... ja zacal se sound card 8830, coz me navedlo na aureal, aureal 8830 me navedl na vortex a to nasledne na turtle beach (ten design je nezamenitelny) ... mno a v zaveru jsem nasel 2 karty s podobnym layoutem ... ktere se ale lisily v umisteni 2 kondiku ...
http://www.dansdata.com/tbeach.htm
SB PCI Aureal
K tematu ... ja zacal se sound card 8830, coz me navedlo na aureal, aureal 8830 me navedl na vortex a to nasledne na turtle beach (ten design je nezamenitelny) ... mno a v zaveru jsem nasel 2 karty s podobnym layoutem ... ktere se ale lisily v umisteni 2 kondiku ...
http://www.dansdata.com/tbeach.htm
pro me tenhle konretni kus byl jednodussi nez vetsina ostatnich otazek ... logo a hned sem vedel ze to je aureal, dotaz do googlu aureal 8830 a hned vypadlo Vortex 2, dalsi dotaz a nasel sem turtle beach montego II. No a pak sem nasel A3D Xstream, magicwave a diamond multimedia. Takze sem stravil krasnych 20 minut rozhodovanim co z toho to je ... :D
Nastesti diamond vypadl kvuly logu, magicwave a xstream pouzival prevazne jine verze cipu :)
Nastesti diamond vypadl kvuly logu, magicwave a xstream pouzival prevazne jine verze cipu :)
[QUOTE=odb;55931]Veľmi mi pomohla moja pamäť a jedno číslo časopisu CHIP z roku 1998, kde bol test zvukoviek.[/QUOTE]
Ty musíš mít ale paměť! To já si ani večer kolikrát nepamatuju co jsem měl k obědu, natož tohle :D
Ty musíš mít ale paměť! To já si ani večer kolikrát nepamatuju co jsem měl k obědu, natož tohle :D
Od ty doby, co jsou novy hadanky oznamovany ve specialnim threadu (a funguje posilani mailu z fora ;)), je cokoliv obsahujici slovo "zapomnel" jen tupa vymluva :)
To bych ani nerekl. Minuly tyden v ponděli totiz nebyla hadanka, to tomu takyk trosicku napomohlo. Ale hlavně to bylo zpuobeno tim, že mi přišl muj novej milašek axmg2600fqq4c a ja se pustil do pc, a když už sem ho měl rozebrany, tak sem taky dal do "lapovani" chladiče, byl mizerně opracovanej. A tak se stalo, že nějakyho upozorněni na mail sem si všimnul až ve 3/4 na 9 večer.
To uz je fuck, ja tim chtel jen rict, ze je kazdymu odeslan mail, ze je nova hadanka. Kdo je v tu dobu u netu a ma cas a na hadanku, tak mu ji ten mail pripomene. Mne se darilo zapominat na hadanku dobrych pul roku pote, co jsem dostal zlato, holt jsem usnul na vavrinech :) Kdo dela neco jineho, neverim, ze kdyby si vzpomnel na hadanku, vsechno prerusi a pujde googlit spravnou odpoved.
Btw nikdo se tu nevyjadril k minulemu vypadku hadanky, pokud neni dost nametu, klidne bych take neco poslal...
Btw nikdo se tu nevyjadril k minulemu vypadku hadanky, pokud neni dost nametu, klidne bych take neco poslal...
Nj, tak v tom mas pravdu. Ale ja bych sel klidne radsi googlit. To lapovani chaldice je otravna prace ;)
Btw2, taky by mě zajimalo proč k tomu došlo...
Btw2, taky by mě zajimalo proč k tomu došlo...
[quote=mrozu;56088]Od ty doby, co jsou novy hadanky oznamovany ve specialnim threadu (a funguje posilani mailu z fora ;)), je cokoliv obsahujici slovo "zapomnel" jen tupa vymluva :)[/quote]
Jj, tupá výmluva by to byla, kdybych byl zrovna na počítači. ;) Jenže já u něj nebyl... Proto je u mě, i navzdory upozorňujícím e-mailům, potřeba si na hádanku vzpomenout. :)
Jj, tupá výmluva by to byla, kdybych byl zrovna na počítači. ;) Jenže já u něj nebyl... Proto je u mě, i navzdory upozorňujícím e-mailům, potřeba si na hádanku vzpomenout. :)
[QUOTE=mrozu;56100]Btw nikdo se tu nevyjadril k minulemu vypadku hadanky, pokud neni dost nametu, klidne bych take neco poslal...[/QUOTE]
Hadanka minule nebyla, protoze jsem podklady poslal moc pozde, moje chyba :/
gl
Hadanka minule nebyla, protoze jsem podklady poslal moc pozde, moje chyba :/
gl
trosku OT. Kdyz jsem nasel spravnou odpoved musel sem se smutkem zavzpominat jak hezke nazvy drive spolecnosti pouzivaly..
Turtle Beach, Number Nine a dalsi. dnes uz jen asus,dfi,msi
Turtle Beach, Number Nine a dalsi. dnes uz jen asus,dfi,msi
[QUOTE=gl_st0rm;56114]Hadanka minule nebyla, protoze jsem podklady poslal moc pozde, moje chyba :/
gl[/QUOTE]
Tak příště řekni, mám jednu hnusnou zákeřnou věc, u které by stačilo zjistit jak se součástka obecně nazývá a kdo je výrobce, můžu případně poslat. Sám bych zase musel pořádně pohledat co to je :)
gl[/QUOTE]
Tak příště řekni, mám jednu hnusnou zákeřnou věc, u které by stačilo zjistit jak se součástka obecně nazývá a kdo je výrobce, můžu případně poslat. Sám bych zase musel pořádně pohledat co to je :)