Restart PC při hraní her
Dobrý den,
moje sestava je
Gigabyte GA-965P-DS4 rev.3.3
Intel C2D E4300 1,8GHz @ 3GHz
Sapphire ATI Radeon X1950XT 256MB
Corsair TWIN2X1024-5400C4
operační paměti jsem musel navoltovat o 0.125V, aby šlapaly jak mají. Dělička je 1:1 (333MHz). Grafickou kartu nataktovanou nemám. Bohužel při hrách (delším hraní cca 2h) se mi PC restartuje a když pak spustím nějakou hru nezahraju si ani 10 minut. Myslíte, že bych měl zvýšit napětí do procesoru?
Děkuji moc za odpověď.
(Věrný čtenář Světa HW)
moje sestava je
Gigabyte GA-965P-DS4 rev.3.3
Intel C2D E4300 1,8GHz @ 3GHz
Sapphire ATI Radeon X1950XT 256MB
Corsair TWIN2X1024-5400C4
operační paměti jsem musel navoltovat o 0.125V, aby šlapaly jak mají. Dělička je 1:1 (333MHz). Grafickou kartu nataktovanou nemám. Bohužel při hrách (delším hraní cca 2h) se mi PC restartuje a když pak spustím nějakou hru nezahraju si ani 10 minut. Myslíte, že bych měl zvýšit napětí do procesoru?
Děkuji moc za odpověď.
(Věrný čtenář Světa HW)
Ještě by to chtělo nějaký doplňující info.
Restartuje se to i bez přetaktování?
Jaký máte zdroj?
Co teploty?
Restartuje se to i bez přetaktování?
Jaký máte zdroj?
Co teploty?
urcite bych podeziral zdroj... co tu sestavu zivi? (hlavne znacku)
pak bych pomoci intel TAT otestoval jestli je to pretaktovani stabilni, taky ty teploty
a zrovna nahral novy bios
pak bych pomoci intel TAT otestoval jestli je to pretaktovani stabilni, taky ty teploty
a zrovna nahral novy bios
Je to len taky vystrel od boku (nedal si moc udajov), ale podla toho co pises to vyzera se sa nieco prehrieva. Totiz ked mozes 2 hodiny hrat a potom to sekne a po restarte len kratko cca 10 minut, tipoval by som to na prehrievanie VGA - pokial tam mas seriovy chladic tak je to dost mozne, pretoze tie neboli nic moc. Skontroluj teploty na VGA a CPU hned po restarte. (CPU - BIOS, VGA pomocou nejakej utility...) Potom napis
[QUOTE=romanecko;56019]Skontroluj teploty na VGA a CPU hned po restarte. (CPU - BIOS, VGA pomocou nejakej utility...) Potom napis[/QUOTE]Po restartu je dost pozde, teplota GPU spadne temer okamzite.... chtelo by teplotu VGA sledovat v prubehu hrani (nejlepe OSD), treba pomoci RivaTuneru.
Taky by neskodilo otestovat ramky Memtestem, klidne 6-8 hodin
Btw. jak probehne restart? Pres BSOD nebo rovnou spadne?
Btw. jak probehne restart? Pres BSOD nebo rovnou spadne?
Ja bych to tipoval bud na "spatny" zdroj a nebo prehrivani, pripadne zkusit potom zvysit voltaz do cpu ....Ale nejlepsi jak to zjistit,zkusit podtaktovat procak na puvodni takty a zkusit hrat zase cca par hodin a dle toho pak posuziovat dale...
[QUOTE=husky14;56025]Po restartu je dost pozde, teplota GPU spadne temer okamzite.... chtelo by teplotu VGA sledovat v prubehu hrani (nejlepe OSD), treba pomoci RivaTuneru.
Btw. jak probehne restart? Pres BSOD nebo rovnou spadne?[/QUOTE]
To mi je jasne ze teplota padne rychlo ale je jasne ze trebars na 70 padne zo 80, na 80 z 90 a podobne...
Btw. jak probehne restart? Pres BSOD nebo rovnou spadne?[/QUOTE]
To mi je jasne ze teplota padne rychlo ale je jasne ze trebars na 70 padne zo 80, na 80 z 90 a podobne...
[QUOTE=romanecko;56084]To mi je jasne ze teplota padne rychlo ale je jasne ze trebars na 70 padne zo 80, na 80 z 90 a podobne...[/QUOTE]
IMHO než nabootuje tak grafika je teplá jako při normál provozu...
IMHO než nabootuje tak grafika je teplá jako při normál provozu...
[QUOTE=romanecko;56084]To mi je jasne ze teplota padne rychlo ale je jasne ze trebars na 70 padne zo 80, na 80 z 90 a podobne...[/QUOTE]Presne jak pise PB, nez probehne komplet boot systemu, teplota bude z 90 klidne na 55°C....
Chce to sledovat primo v zatezi (ve hre nejlepe OSD).
Chce to sledovat primo v zatezi (ve hre nejlepe OSD).
Co se týče teploty VGA ATI, pokud si nastavíš ATI Tray Tools, ten umí teplotu i logovat do souboru, takže po restartu uvidíš, jak teplota grafiky rostla nebo nerostla a kolik byla těsně před restartem. (logovat umí i speedfan, ale nevím jestli s ATI, to nemám možnost vyzkoušet - s NVidií to funguje)
[QUOTE=Styryx;56189]Co se týče teploty VGA ATI, pokud si nastavíš ATI Tray Tools, ten umí teplotu i logovat do souboru, takže po restartu uvidíš, jak teplota grafiky rostla nebo nerostla a kolik byla těsně před restartem. (logovat umí i speedfan, ale nevím jestli s ATI, to nemám možnost vyzkoušet - s NVidií to funguje)[/QUOTE]
Mělo by to jít i s Riva Tunerem, ten navíc obslouží oba výrobce.
Mělo by to jít i s Riva Tunerem, ten navíc obslouží oba výrobce.