Chci si koupit další 3TB disk (sata 3 interní, 3,5 palce, (NE ssd)). Disk hodlám rozdělit na 2 části (oddíly) asi, jedna cca 1,5 TB na hry (chci tím pádem celkem rychlý disk) a další (druhá, ta pomalejší) část 1,5 TB na nějaká (asi i důležitější?) data.
Chci "rychlý" a levný disk. 3TB WD Black tedy ne, to je moc drahé. 3TB WD blue s 7200 otáčkami se myslím nedělají ani (jen 5400). Seagete nechci, protože jsou prý (pořád?) poruchové ( i když nejlevnější), protože na té druhé části disku postupně asi budu mít i nějaké důležitější data. Kdybych přišel o ten první oddíl, kde budu mít hr, je mi to fuk, ale nechci přijít i o ten druhý oddíl 1.5 TB oddíl. Proto chci jak RYCHLY, tak prece jen "jakž takž" spolehlivý disk. Seagate pokud vím má negativní pověst, ale je to stále aktuální i s novými disky?
Co jsem se tak díval tak mi jako vítěz, nebo min. zajímavá alternativa ve výběru vycházela, "nějaká" toshiba 3TB (je jich více druhů). Je to spolehlivý 7200 otáčkový disk?
Konkrétně třeba tento - Toshiba 3TB, DT01ACA300
https://pevne-disky.heureka.cz/toshiba-3tb-dt01aca300/#
By snad měl být přejmenovaný Hitachi disk (nebo to se týkalo jen starých verzí a ty nově vyráběné už jsou jiné).
Prostě jaký 3TB disk na to moje použití :-)?
WD 3TB Blue není 7200 otáčkový a tzn. ne tak rychlý jako 7200(?)
Seagate jsou pořád poruchové nebo byste se jich prostě stále báli a vyhnuli se jim?
Toshiba 3TB je tedy vhodná volba?
Díky :-)