RAM pamět prosim o radu s výběrem
Ahoj,
mám v ntb tuto 4gb ram pamet ... jedná se o ntb HP 450.
Potřebuji 8gb...
Můžete mi prosím poradit ram která by pasovala a byla kompatibilni. Idelne z alzy, czc, mall...
Děkuji moc.
[ATTACH=CONFIG]32331[/ATTACH]
mám v ntb tuto 4gb ram pamet ... jedná se o ntb HP 450.
Potřebuji 8gb...
Můžete mi prosím poradit ram která by pasovala a byla kompatibilni. Idelne z alzy, czc, mall...
Děkuji moc.
[ATTACH=CONFIG]32331[/ATTACH]
Ten štítek je za prvé zespodu smazaný a nemusí být úplně jednoznačné, zda je to 7/Z, F/E, R/B a za druhé jsem o daných pamětech nic nenalezl. Máš je v noťasu ne? Nebyl by pro tebe problém přes nějaký prográmek zjistit co jsou přesně zač? Jde o frekvenci, CL, Rank. Taktéž HP 450 je G1-6. V každém případě ti kompatibilitu asi nezaručím, maximálně pomohu najít ty, kde je vysoká pravděpodobnost funkčnosti na základě co nejpodobnějších specifikací.
Ahoj,
tak jedná se o tuto pamět.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Potreboval bych 8gb, aby pasovala a byla kompatibilni. NTB je to HP 450 G3
tak jedná se o tuto pamět.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Potreboval bych 8gb, aby pasovala a byla kompatibilni. NTB je to HP 450 G3
Měla, ale tvůj noťas má 2 sloty pro RAM ne? Pokud zvolíš druhou RAM s odlišnou kapacitou, tak ti nepůjde dual channel.
Proč? Současná RAM nefunguje? Nebo plánuješ rozšíření na 16GB?
Pokud ne, tak máš lepší jen dokoupit 4GB modul, který by si s tímto sedl, jednak ušetříš a také získáš 2x takovou paměťovou propustnost díky dual channelu.
Pokud ne, tak máš lepší jen dokoupit 4GB modul, který by si s tímto sedl, jednak ušetříš a také získáš 2x takovou paměťovou propustnost díky dual channelu.
Pokud budeš osazovat pouze jeden paměťový modul, nemusíš se dívat na parametry modulu původního. Stačí se držet specifikace výrobce notebooku, což je v Tvém případě obecné DDR3L-1600 (PC3-12800). Na výrobci modulu nezáleží., tj. vybral jsi správný modul.
Co se týče osazení 2x2 GB modulů souhlasím s Donaldem. Neplánuješ-li v brzké době osazení druhého 8 GB modulu, tak výměna "kus za kus" pozbývá smyslu. Je opravdu lepší osadit oba sloty.
Co se týče osazení 2x2 GB modulů souhlasím s Donaldem. Neplánuješ-li v brzké době osazení druhého 8 GB modulu, tak výměna "kus za kus" pozbývá smyslu. Je opravdu lepší osadit oba sloty.