Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Problém s RAM pamětí ddr3 u desky msi x58 pro

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2015
    Příspěvků
    12

    Dobrý den, mám problém s pamětmi ddr3 mám 3x 2GB 1333MHz moduly 2x4GB 1600MHz a 2x4GB 1866MHz moduly vše funkčné otestované.
    Když dám do desky 3x2GB na pozice dle výrobce 1,3,5 bios hlásí (2GB triple channel) když do pozice 1,3 dám 2x4GB mám (4GB dual channel) zkoušel jsem lecos vždy se stejným výsledkem...
    3x2GB modul a 2x4 GB modul je dual rank mam i 2x4gb modul SR.
    Co dělám špatně?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,165

    Možná pomůže dát sem model desky, nejlépe rovnou odkaz. Jsem zvědavý, co k tomu řekne někdo zkušenější.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,200

    Model základní desky je uveden v názvu threadu - MSI X58 Pro. Spíše by bylo dobré uvést výrobce a typové označení použitých modulů.


    Specifikace základní desky:


    • 6 DDR DIMMs support DDR3 1333/1066/800 SDRAM speed (Memory size 24 GB max.)
    • Supports 1Gb/2Gb/4Gb DRAM size
    • Supports x8/x16 data lines per DIMM
    • Supports up to 3 channels mode


    Pokud osadíš jednotlivě modul po modulu do slotu DIMM_A0, jsou všechny moduly správně detekovány? Správnou detekci ověř v BIOSu, zda-li jsou správně nastaveny parametry pamětí dle datasheetu. Pokud bude jeden modul detekován správně, to samé ověření proveď i u dalšího modulu. Až nakonec je vyzkoušej spolu. Vždy ověř jejich správné nastavení v BIOSu, případně si jejich parametry nastav manuálně.

    Samotný operační systém detekuje jakou velikost operační paměti? Nedíváš se v BIOSu pouze na specifikaci jednoho z osazených modulů?
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 19-05-2020 v 18:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2015
    Příspěvků
    12

    Při osazení 3x2GB modulů do pozice 1,3,5 podle návodu je v bios mem-z vidět dimm 1,3,5 takže fungují nicméně v triple channel a 2GB . Ve win 7 a win 10/64 taky mám program wise care 365 taky 2GB jen CPU-Z pozná 6GB
    Jenže když to není v BIOSu tak to neexistuje
    Transcendend 2G DDR3 1333 DIMM CL9 269767-0020 RoHS (E7) N 3x2modul
    Crucial Ballistix tactical BLT4G3D1869DT1TX0.16FER2 1866MHz 9-9-9-27 2X4modul
    Crucial Ballistic Elite BG112PH.9P 198429 BLE4G3D1869DE1TX0.16FMR 1866MHz 9-9-9-27 2X4 modul
    Kingston 1836 0000008151767-K000569 99U5584-009.A00LF CKMK0891855 KVR16LN11/4 2X4 mudul
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,200

    BTW Ještě zkontroluj verzi BIOSu a v případě potřeby aktualizuj na poslední verzi 8.F
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2015
    Příspěvků
    12

    To už jsem taky udělal, zkoušel jsem i starší mám 2 procesory 920 a 980x tak jsem tam nahrával Bios s podporou těchto procesorů...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,165

    Reklamovat desku, jestli je v záruce?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,200

    Nastavoval jsi v BIOSu operační paměti manuálně?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2015
    Příspěvků
    12

    Deska už je po záruce, bios si podle memory-z načetl data z modulu sám a asi bych je nenastavil jinak. Děkuji za konstruktivní dotaz už jsem to zkoušel i hýbal jsem i volty a frekvencí ale beze změny :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,200

    Ano, BIOS si jednotlivé hodnoty nastaví sám, ale ne vždy dojde k správnému nastavení. Proto udělej postup, který jsem popsal již výše a jednotlivé moduly nastav manuálně, tj. frekvenci, nap. napětí, CL, atd. U modulů s vyšší frekvenci než je ve specifikaci pro základní desku frekvenci sniž na nejvyšší možnou. Správné nastavení jednotlivých modulů Ti usnadní jejich datasheety.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2015
    Příspěvků
    12

    Nastavil jsem 9-9-9-27 ručne přepínal jsem i 1n a 2n skoušel jsem měnit frekvence výsledek vždy stejný 4GB +4GB=4GB dual chanel případně 2+2+2=2 tří kanál :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): Problem s DDR3 RAM
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-10-2016, 19:55
  2. Gigabyte GA-X58-USB3 rozšíření operační paměti
    Od mbitman v sekci Gigabyte - co Vás zajímá
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 12-10-2015, 23:37
  3. Paměti: Serverové paměti HP DDR3.
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-03-2012, 15:00
  4. Paměti: Typ RAM- DDR3
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-09-2010, 16:45
  5. Socket 1156/1366: Základní desky s chipsetem Intel X58 (stavba nové sestavy)
    Od Niickll v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 75
    Poslední příspěvek: 01-06-2009, 19:34